open-navfaktor-logo
search
Hapšenje
Granični policajci zatekli Posušaka kako zalijeva sadnice kanabisa
Vaganjem 84 stabljike marihuane utvrđeno je da se radi o težini 57,32 kilograma
29.08.2019. u 15:13
get url
text
U Posušju otkrivena plantaža kanabisa

Pripadnici Granične policije BiH provodeći aktivnosti na sprečavanju proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga danas su otkrili plantažu marihuane sa 84 stabljike u graničnom pojasu na području Posušja.

Na plantaži je zatečen i državljanin BiH, V. M. (1974.), kako zalijeva pomenuti zasad biljke Cannabis sativa. Prema naredbi tužitelja Kantonalnog tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona, V. M. je lišen slobode, a stabljike visine od oko metar i po do dva i po metra su privremeno oduzete.

Vaganjem 84 stabljike marihuane utvrđeno je da se radi o težini 57,32 kilograma. Također, prema naredbi tužitelja Kantonalnog tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona, pretresom kuće i pomoćnih objekata u vlasništvu V. M., pripadnici GPBiH našli su 20 komada vojne municije i manje količine marihuane u listu. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Na graničnim prijelazima otkriveno je i pet osoba koje su potraživali bh. sudovi i policija

Pripadnici Granične policije BiH su u srijedu, 28. augusta 2019. godine, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo lišili slobode dvojicu državljana BiH jer ih je potraživao Općinski sud u Kalesiji.

Na letu iz Istanbula lišen je slobode H. K. (1966.) zbog krivičnih djela "oštećenje tuđe stvari" i "šumska krađa", dok je na letu iz Minhena lišen slobode A. S. (1990.) zbog krivičnog djela "teška krađa". Predati su službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Na ulasku u BiH na prijelazu Velika Kladuša, pripadnici GPBiH su 28. augusta 2019. predali D. K. (1989.) službenicima Sudske policije Prijedor, nakon što je provjerama ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Kozarskoj Dubici zbog krivičnog djela "teška tjelesna povreda".

Dan ranije, 27. augusta 2019., prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Popovi lišen je slobode I. T. (1957.) jer je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu zbog krivičnog djela "nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici". Službenici JGP Bijeljina, državljanina BiH i Republike Srbije, predali su službenicima Policijske stanice Bijeljina.

Službenici JGP Zvornik su 27. augusta 2019. predali N.P. (1975.) službenicima Sudske policije Bijeljina, nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin Srbije kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Šepak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.