- Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog krivičnog djela lažno prijavljivanje. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanski Šamac i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. Prethodno, 13. aprila službenici ove jedinice su uhapsili M. P. (1985) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Orašju zbog krivičnog djela napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu. Uz navedeno, službenici Jedinice GPBiH Orašje su 12. aprila na ulasku u našu zemlju na prijelazu Bosanski Šamac, uhapsili su S. I. (1969) jer je ustanovljeno da je potražuje Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog krivičnog djela prevara u privrednom poslovanju. Predata je službenicima Policijske uprave Mostar.

Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik, 14. aprila prilikom ulaska u BiH uhapsili su dvojicu državljana BiH. Za M. G. (1977) koji je kontroliran na prijelazu Karakaj je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici zbog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari. Za D. T. (1988) koji je kontroliran na prijelazu Zvornik je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Predati su službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. Uz navedeno, pripadnici ove jedinice su 13. aprila uhapsili A. J. (1965) prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Šepak. Utvrđeno je da je za njim Interpol Zagreb raspisao potjernicu zbog krivičnog djela silovanje. Državljanin BiH je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Banja Luka, 14. aprila na letu iz Dortmunda, uhapsili su B. S. (1989), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bosanskoj Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 13. aprila, na letu iz Beograda, uhapsili su S. J. (1981) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti. Bh. državljanin je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, 13. aprila uhapsili su G. V. (1979), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bosanskoj Gradišci zbog krivičnog djela upoznavanje djece s pornografijom. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Bosanska Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka, saopćeno je iz Granične policije Bosne i Hercegovine.