open-navfaktor-logo
search
Reakcije trenera
Granić: Nismo se došli braniti; Mulalić: Bendera ne treba osuđivati
Trener Posušja Goran Granić i strateg Želje Edis Mulalić komentirali su remi dva tima rezultatom 1:1 u sklopu 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
19.11.2022. u 19:17
get url
text

- Želio bih čestitati navijačima Želje godišnjicu. Mislim da smo im na neki način uveličali ovo jednom dobrom, otvorenom igrom, nadmetanjem. Nismo se ovdje došli braniti - rekao je Granić i nastavio:

Naravno, Željo je pred svojim navijačima napravio određen pritisak iako, moram priznati, sve te šanse koje su bile, a bilo je par izrazitih, zapravo su bile nakon kornera, poludistance, prekida...Mislim da smo i mi u prvom poluvremenu imali obećavajućih akcija.

Posušje je do danas svaki put Grbavicu napuštalo pognute glave. Ovo im je prvi put da se kući vraćaju neporaženi.

- Na sastanku sam rekao igračima da napredujemo, rastemo... Da imamo priliku u predivnom ambbijentu pokazati šta znamo. Mislim da smo to iskoristili - zaključio je trenre Posušja.

Edis Mulalić smatra da je greška Bendera, a poslije koje je Posušje dalo izjednačujući gol, promijenila utakmicu.

- Uđemo dobro u utakmicu, sve kontrolišemo, imamo, osim šanse u zadnjoj sekundi prvog dijela, tri - četiri zicera. Iz našeg kornera desi se individualna greška. Negdje se čovjek pita šta ta greška može napraviti od utakmice. Ugasi je - kazao je Mulalić.

Stao je i u odbranu svog čuvara mreže.

- Dečko je zaslužan za mnoge utakmice prije. Ne treba nikoga osuđivati. Izvadio nas je u milion situacija.

Potom se ponovo osvrnuo na meč.

- Pokušali smo nešto da izradimo, bilo je nekih poluprilika. Na kraju ispadne 1:1. Krivo mi je što bez ikakvog razloga okrenemo utkamicu u drugom smjeru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.