open-navfaktor-logo
search
Omladinska PLBiH
Gradski derbi na glavnom terenu stadiona Grbavica pripao juniorima Sarajeva
Pobjednik je odlučen u 81. minuti utakmice kada je Sabljica pogodio za konačnih 1:2
05.10.2019. u 14:00
get url
text

Juniori Sarajeva savladali su vršnjake Željezničara s 2:1 u susretu desetog kola Premijer omladinske lige Bosne i Hercegovine.

Poslije devet minuta igre gosti su poveli s 0:1. Mrežu Plavih pogodio je Kadrić, koji se najbolje snašao poslije ubačaja Islamovića.

Samo nekoliko minuta kasnije Željezničar je uzvratio preko Galasa, ali je njegov udarac odbranio Dizdarević.

Juniorski timovi ljutih gradskih rivala smjenjivali su se u napadima, a prilika na susretu koji je odigran na glavnom terenu stadiona Grbavica nije nedostajalo.

Odličnu šansu Sarajevo je imalo u 16. minuti, no Jašarević je slabo reagovao, da bi tri minute kasnije kapiten domaćeg sastava Mujić pogodio stativu.

Željezničar je uglavnom prijetio preko Mujića i Gasala, koji su bili najopasniji igrači Plavih u prvom dijelu. Dobru partiju u prvom poluvremenu Mujić je krunisao pogotkom za izjednačenje u 40. minuti, nakon što ga je lijepo proigrao Duraković.

{$galerijaFotografija}

Rezultatom 1:1 otišlo se na pauzu, a već u prvoj minuti nastavka Željo je mogao do totalnog preokreta. Kapiten Mujić je ovoga puta proigrao Dervića, koji iz dobre pozicije šutira pored gola.

Bilo je prilika i u nastavku susreta, no rezultat se nije mijenjao. Najbliže promjeni rezultata bili su juniori Bordo tima, no Muftić je dobro reagovao u dva navrata.

Ipak devet minuta prije kraja utakmice Muftić je bio nemoćan u situaciji kada je Sabljica pogodio njegovu mrežu za konačnih 1:2.

U posljednjoj minuti utakmice Sarajevo je ostalo s deset igrača nakon što je Kačnović dobio direktan crveni karton zbog starta nad Subašićem.

Juniori Željezničar - Sarajevo
1 od 15
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.