Nakon požara oglasio se Hašim Mujanović, gradonačelnik Zavidovića.

- Na objektu hotela Kristal večeras je došlo do namjernog podmetanja vatre. Brzom intervencijom vatrogasaca Gradske profesionalne vatrogasne jedinice spriječena je veća šteta. U objektu nema električne energije te je isključena opcija samozapaljenja. Dakle radi se o namjerno podmetnutom požaru.

Najoštrije osuđujem ovaj vandalski čin paljenja jednog od simbola našeg grada. Dajem punu podršku istražnim organima u rasvjetljavanju ovog događaja. Kao gradonačelnik stojim im na usluzi za sve što bude potrebno. Bilo ko da stoji iza ovoga čini štetu i gradu Zavidovićima i vlasnicima ovog objekta.

Zahvaljujem se pripadnicima Gradske profesionalne vatrogasne jedinice na brzoj i uspješnoj intervenciji. Zavidovići su bili, između ostalog, prepoznatljivi i po ovom hotelu.

Nadamo se da će se uskoro riješiti dugogodišnja agonija i da će imovina IP Krivaja i hotela Kristal biti stavljena u funkciju. U to ime tražit ću hitan sastanak sa ministarstvima iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i zahtijevati da se Ortačka grupa uvede u Krivaju sa dokazima o plaćenoj ugovornoj cijeni ili da Grad otkupi imovinu Krivaje pa da istu pretvorimo u slobodnu industrijsku zonu od koje će višestruku korist imati građani, privrednici i Grad Zavidovići - poručio je Mujanović.