open-navfaktor-logo
search
Svečanost u Vijećnici
Gradonačelnik Sarajeva uručio oko 500 stipendija učenicima četiri gradske općine
U sarajevskoj Vijećnici danas je upriličena svečana dodjela stipendija Grada Sarajeva učenicima četiri gradske općine, uz poštivanje svih preporučenih epidemioloških mjera.
07.09.2020. u 12:47
get url
text
Vijećnica, stipendije

- Ovo je samo jedna od aktivnosti koje Grad Sarajevo radi za obrazovanje. Uspjeli smo osigurati potrebna sredstva za stipendije iako smo bili zabrinuti da to nećemo moći učiniti zbog pandemije koronavirusa. Ponosan sam na našu mladost, nadam se da će njihovo znanje doći u prvi plan u godinama koje su pred njima. Samo uz znanje i trud ovaj grad može naprijed. Isplati se učiti, a svaki trud će biti nagrađen - kazao je Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva prilikom dodjela stipendija u sarajevskoj Vijećnici.

U Izmjenama i dopunama Budžeta Grada Sarajeva za 2020. godinu, na prijedlog gradonačelnika Abdulaha Skake, povećan je iznos za stipendiranje učenika, kako bi svi prijavljeni, njih blizu 500, a koji su ispunili formalno-pravne uvjete javnog poziva, bili nagrađeni za svoj trud i rad i samim tim motivirani za buduće uspjehe.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.