open-navfaktor-logo
search
Marko Kovačević
Gradonačelnik Nikšića saslušan zbog negiranja genocida u Srebrenici
Predsjednik Općine Nikšić Marko Kovačević saslušan je u Višem državnom tužilaštvu, po krivičnoj prijavi Demokratske partije socijalista (DPS), zbog izjave u kojoj je negirao genocid u Srebrenici, prenose crnogorski mediji.
18.08.2021. u 18:07
get url
text

Kovačević je svoj stav saopćio u jednom televizijskom gostovanju, dan nakon što je Skupština usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

VEZANI TEKST - Dan nakon usvajanja Rezolucije u Crnoj Gori gradonačelnik Nikšića negira genocid u Srebrenici

DPS je tada pokrenuo i inicijativu za njegovu smjenu, ali su odbornici nikšićkog parlamenta, glasovima predstavnika vladajuće većine, krajem jula odbili prijedlog da se raspravlja o inicijativi za razrješenje predsjednika Općine.

- Sad je jasno da je DPS Rezoluciju u parlamentu Crne Gore glasao da bi se sa svojim saveznicima kroz nju obračunavao sa svojim političkim protivnicima i srpskim narodom u Crnoj Gori i regionu-, kazao je Kovačević nakon saslušanja, piše Pobjeda.me.

- Sve ovo se dešava, a da pritom za 400.000 protjeranih Srba iz Hrvatske i 200.000 protjeranih Srba iz Sarajeva, kao i za neprebrojane hiljade pobijenih Srba u tom ratu nema nikakve pravde, niti su zločinci kažnjeni - stava je Kovačević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.