open-navfaktor-logo
search
Obišao mektebe
Gradonačelnik Burse Alinur Aktas u posjeti Sarajevu
Delegacija turskog grada Burse koju predvodi gradonačelnik Alinur Aktas, posjetila je Sarač Alijinu (Vrbanjuša) džamiju te džamiju na Sedreniku gdje su polaznicima mektepske nastave uručeni mushafi.
17.10.2020. u 10:51
get url
text

Gradonačelnik Aktas je izjavio da je veoma sretan što je imao priliku vidjeti kako se odvija mektepska nastavu u sarajevskim džamijama.

- Djeca, pored nastave u školama, svojevoljno dolaze i na mekteb, to nas je učinilo jako sretnima. Vidjeli smo da se Islamska zajednica Bosne i Hercegovine zalaže kako bi djecu podučila islamskim vrijednostima. A njihov trud podržava i fondacija "Hayrat". Zahvaljujem se svima koji imaju udjela u tome - kazao je Aktas.

Pomoćnik glavnoga imama Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo Malik ef. Šljivo je istakao da je zahvalan gradonačelniku Burse zbog posjete.

- Mi smo gradonačelniku predstavili rad mektepske nastave i upoznali smo ga s informacijom o broju mekteba na području Sarajeva te kakav je princip i metoda rada koji je možda specifičan u svijetu - rekao je Šljivo.

Aktas se u sklopu posjete družio sa mekteblijama te im je, zajedno s pomoćnikom glavnoga imama Medžlisa IZ Sarajevo, Malik ef. Šljivom i Fondacijom "Hayrat", uručio mushafe.

Danas će u okviru posjete biti upriličen prijem za Aktasa u kabinetu gradonačelnika Sarajeva nakon čega su planirane izjave za medije.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.