Kadrić i Bratić razgovarali su s načelnikom te općine Admirom Hrustanovićem i članovima ekipe Civilne zaštite nakon čega su obišli pojedine oštećene lokalitete, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika Brčkog.

Po riječima Kadrića, brčanska ekipa civilne zaštite, vatrogasne jedinica te ekipe iz JP Komunalno Brčko intenzivno pružaju pomoć u saniranju šteta.

VEZANI TEKST - Saniraju se štete nakon poplava u Čeliću, pomoć stigla iz Brčkog, Lopara, Bijeljine

- Radi se o velikim štetama na stambenim i privrednim objektima, putevima, mostovima, i Vlada Distrikta će pružiti svu neophodnu pomoć kako bi se ova zajednica oporavila. Mi smo 2014. godine prošli kroz alarmantno stanje poplava na području Distrikta i suosjećamo s mještanima Čelića. Brčko distrikt BiH je uvijek bio i bit će spreman da pruži pomoć svim zajednicama koje se, nažalost, suoče s elementarnim nepogodama - izjavio je gradonačelnik Brčkog.

Tokom obilaska, prisutni mještani kazali su da ne pamte nepogodu kakva se dogodila proteklih dana, te su se zahvalili na brzoj reakciji i pruženoj pomoći Brčko distrikta BiH, navodi se u saopćenju.