open-navfaktor-logo
search
Poginulo šest osoba
Gradonačelnik Brčkog Esed Kadrić: Ovo je tragedija kakvu ne pamtimo u Distriktu
Gradonačenik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić posjetio je, zajedno s članovima Vlade, brčansko naselje Suljagića Sokak, gdje se u jutarnjim satima dogodio požar u kojem je šest stanovnika Distrikta tragično izgubilo život, dok se ostali povrijeđeni nalaze na bolničkom liječenju, a jedno je prevezeno na Univerzitetski klinički centar Tuzla zbog teških povreda.
23.10.2021. u 17:29
get url
text

Gradonačelnik Kadrić je u razgovoru s predstavnicima Policije Brčko distrikta BiH, Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, Pododjeljenja za socijalnu zaštitu, Odjeljenja za izbjeglice i raseljena lica kao i s predstavnicima Crvenog krsta Brčko distrikta BiH tražio hitno zbrinjavanje preživjelih članova porodice, te su odmah poduzete aktivnosti za njihov privremeni smještaj.

VEZANI TEKST - Novi detalji tragedije u Brčkom: Poginuli djed i nana sa unučadima

- Ovo je tragedija kakvu ne pamtimo u Distriktu. Došli smo da se postaramo o povrijeđenima. Vlada Distrikta će hitno donijeti odluke o zbrinjavanju preživjelih i obnovi stambenog objekta. Svi građani Distrikta suosjećaju s ovom porodicom, jako smo potreseni i osjećamo veliku tugu i bol - kazao je Kadrić.

Među povrijeđenima ima i djece s kojima se gradonačelnik susreo tokom obilaska Dnevnog centra koji pruža stručnu podršku djeci romske populacije.

- Jučer sam posjetio ove mališane, razgovarao s njima nesluteći da će neki od njih tokom noći proći strašnu tragediju izazvanu požarom - rekao je Kadrić.    

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.