Šapić je tom prilikom rekao je da je "Dadov" 65 godina ostao rasadnik glumaca i možda bi ovu formu trebalo prenijeti po cijeloj Srbiji, bar u veće gradove.

 – Čitav prostor je renoviran, uložena su 222 miliona, a prostor je proširen za oko 400 kvadratnih metara – rekao je Šapić, a potom dodao da kultura i sport ne smiju biti prepušteni tržištu.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić

Kako je rekao, grad želi da FEST bude institucija sam za sebe i da se ne smije dozvoliti da bude važnijeg festivala u regionu. Dodao je da je želja da FEST postane centralni umjetnički festival u Beogradu na kojem će se birati i najbolji srbijanski filmovi i najbolji srbijanski glumci i dolaziti svjetska imena.

– Ja kao gradonačelnik ne mogu da dozvolim da Sarajevo ima bolji festival od Beograda. FEST je najstariji – zaključio je Šapić.

Na njegovu izjavu reagovala je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

- Razumijem da gradonačelnik Beograda dolazi iz svijeta vodenih sportova, da mu kultura i umjetnost nisu bliski, osim možda uloge nasilnika "Gangule" u filmu "Kad porastem biću kengur".

Šteti ugledu Beograda kada svoju epizodnu ulogu iz filma prenosi na poziciju gradonačelnika i kao najobičniji neškolovani nasilnik o Sarajevo Film Festivalu govori da "neću da dozvolim da Sarajevo ima bolji festival od Beograda" - poručila je Karić.

U kulturi i umjetnosti nema sirovog nadmetanja, dodaje gradonačelnica Sarajeva, kultura i umjetnost su za divljenje.

- Svi možemo uživati u sjajnoj srbijanskoj filmografiji, zbog čega često "Srce Sarajeva" ide za umjetnike iz Srbije, jednako kao što uživamo svi u Sarajevo Film Festivalu. Drago mi je da će Vlada Srbije i Grad Beograd snažnije uložiti u razvoj festivala u Beogradu, Sarajevo kao UNESCO grad filma može pružiti svu savjetodavnu pomoć - zaključila je Karić.