Srijeda, 07.06.2023.

Gradonačelnica Karić poručila građanima: Budite moji prijatelji, da pokažemo ljubav prema Sarajevu

Novoizabrana gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić obratila se javnosti nakon jednoglasnog izbora i kazala šta će biti njen fokus u narednim godinama mandata. 

Na početku se zahvalila na ukazanom povjerenju i kazala da će učiniti sve da ga i opravda.

- Svi zajedno trebamo podržati savremene i pozitivne tendencije u razvoju grada, prilikom čega ćemo se voditi interesom građana, a ja kao gradonačelnica ću dati svoj puni doprinos. Želim da budemo jedan veliki tim koji radi isključivo u interesu Sarajeva i Bosne i Hercegovine - rekla je.

VEZANI TEKST - Benjamina Karić nova gradonačelnica Sarajeva

Pozvala je građane da joj pomognu, te da se zajedno nastave odupirati teškom vremenu i preprekama.

- Zahvaljujem se vijećnicima koji su danas jednoglasno izglasali moj izbor za gradonačelnicu Sarajeva. Ja volim rad. Ono što mogu garantovati je da ću vrijedno raditi sa svojim saradnicima kako bi vratili zlatno doba Sarajeva. Sarajevo multikulturalan grad, grad sporta, umjetnosti i obrazovanja. Pozivam sve građane da mi pomognu da uradimo ono najbolje. Pozivam vas da idemo u budućnost, da se nastavimo odupirati svim teškim preprekama i teškom vremenom.

Korona će proći, ono što ostaje je naša borba. Sarajevo je grad prijateljstva. Pozivam vas da budete moji prijatelji, da pokažemo ljubav prema gradu Sarajevu. Jedino tako možemo uspjeti. Sarajevo nikada nije bili sebično. Pružao je ruke svim dobronamjernim ljudima. Zato i mi trebamo biti dobronamjerni i pružiti ono najbolje našim građanima - kazala je novoizabrana gradonačelnica Sarajeva.

Nakon govora dosadašnji gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka joj je uručio Ključ Grada Sarajeva.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh