Gradit će se trim-staza u banjalučkom Parku "Mladen Stojanović"

objavljeno: 05.02.2018. u 10:41

Igor Radojičić, gradonačelnik Banje Luke, i Ranko Kremenović, predstavnik firme "MKP Kremenović", danas su potpisali ugovor o izgradnji trim-staze u banjalučkom Parku "Mladen Stojanović", javlja Anadolu Agency (AA).  

-Radilo se o inicijativi građana da se uredi trim staza u parku. To je nešto što je spontano nastalo. Uradili smo projekat potpisali ugovor i radi se profesionalna staza kako za one koji treniraju tako i za one koji se rekreiraju - kazao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, dužina staze je 1.200 metara, predviđena cijena je oko 60.000 KM.

-Na proljeće će Banjalučani moći koristiti pravu stazu oko Parka 'Mladen Stojanović' - rekao je gradonačelnik Banje Luke.

Ranko Kremenović rekao je da će radovi biti izvedeni kvalitetno i u predviđenom roku koji je 120 dana.

-Radovi će početi čim to vremenski uslovi dozvole - rekao je Kremenović.

Duško Tadić, atletičar koji je pokrenuo građansku inicijativu za izgradnju trim staze, rekao je da će ova staza Banjalučanima značiti mnogo.

-Poenta kada smo pokrenuli priču je bila da to uradi Grad, iznenađeni smo koliko je u kratkom roku došlo do izgradnje - rekao je Tadić.

Građani su skupili oko 2.700 KM od čega je finasirana kampanja za izgradnju i dokumentacija za trim stazu.

Siniša Mrkobrada, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Rosulje, rekao je da ova ideja postoji već deset godina.

-Ovo nije samo projekat za mjesnu zajednicu Rosulje, nego za sve Banjalučane, ali i turiste koji dolaze u Banju Luku - rekao je Mrkobrada.