open-navfaktor-logo
search
Deveta transverzala
Gradi se most vrijedan 10 miliona maraka
Izgradnja mosta najveći je projekat iz programa "Pokrenimo Novi Grad zajedno", kazao je načelnik Semir Efendić
20.09.2018. u 15:26
get url
text

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić sa saradnicima i predstavnicima izvođača radova obišli su gradilište mosta preko željezničke pruge na 9. transverzali, gdje se izvode radovi na izgradnji stubova i nosača mosta.

 - Sretan sam da radovi na izgradnji mosta na 9. transverzali napreduju. To je najveći projekat iz programa "Pokrenimo Novi Grad zajedno", koji će omogućiti da se nakon 40-50 godina općina Novi Grad poveže u ovom pravcu. Dakle, željeznička pruga postoji više od 100 godina i pored 6. i 12. transverzale koje se nalaze na krajevima Novog Grada, općina je već desetljećima bila presječena. Most je najsloženiji dio ovog projekta i drago mi je da radovi na njemu napreduju - izjavio je načelnik Efendić.

{$galerijaFotografija}

Prema najavama izvođača radova, konstrukcija vijadukta trebala bi biti gotova do kraja decembra ove godine .

Rok za izgradnju mosta  je maj 2019. godine, a vrijednost  radova koji se sada izvode je 10 miliona maraka. Nakon toga ostaje još da se izgradi kružni tok i spoj sa ulicom Safeta Zajke u Boljakovom Potoku.

U proteklom periodu riješeni su svi imovinsko-pravni odnosi, izgrađen prvi dio saobraćajnice od ulice Džemala Bijedića, kao i servisne saobraćajnice kojima je osiguran alternativni prilaz firmama.

Radove zajednički finansiraju Općina Novi Grad Sarajevo i Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, navodi se u saopćenju.

Most u Novom Gradu 20. 09. 2018.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.