open-navfaktor-logo
search
Obilježavanje godišnjice
Građanima Tuzle predstavljene operativne sposobnosti jedinica OSBiH
Građanima su predstavljeni segmenti OS BiH kao što su vojna policija, vojni orkestar, EOD tim, kao i naoružanje i oprema koji su na upotrebi u OS BiH
19.11.2019. u 15:44
get url
text
get url
text

U povodu obilježavanja 14. godišnjice Oružanih snaga BiH, na Trgu slobode u Tuzli, upriličena je prezentacija operativnih sposobnosti Oružanih snaga BiH (OSBiH).

Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH promocijom u Tuzli nastavili su s aktivnostima s kojim su ovu godišnjicu podijelili s građanima u nekoliko gradova širom Bosne i Hercegovine.

Prezentaciju operativnih sposobnosti Oružanih snaga BiH u Tuzli uradila je 5. pješadijska brigada OS BiH.

{$galerijaFotografija}

Tom prilikom građanima su predstavljeni segmenti OS BiH kao što su vojna policija, vojni orkestar, EOD tim, kao i naoružanje i oprema koji su na upotrebi u OS BiH.

Centralna svečanost obilježavanja Dana OS BiH za visoke zvanice i pozvane goste planirana je za 29. novembar u kasarni "Rajlovac" kod Sarajeva.

Oružane snage BiH osnovane su 1. decembra 2005. godine. Prema Zakonu o odbrani BiH, Oružane snage su profesionalna vojna sila, koju kontroliše i organizuje BiH. Oružane snage, kao instituciju BiH, čine pripadnici iz reda sva tri konstitutivna naroda i iz reda ostalih, u skladu sa Ustavom i zakonima države.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.