open-navfaktor-logo
search
Maglaj
Građani u izolaciji, ali ih iz EOS Matrixa dnevno zovu i po nekoliko puta da izađu i plate dugovanja
Redakciji portala Faktor se obratilo nekoliko građana koji su u izolaciji zbog epidemije koronavirusa, žaleći se kako ih i po nekoliko puta na dan zovu uposlenici EOS Matrix d.o.o. Sarajevo, na čijoj web stranici stoji da se radi o firmi koja se, između ostalog, bavi kupovinom i naplatom duga, te povratom međunarodnog duga.
24.03.2020. u 09:03
get url
text
get url
text

Među onima koji su nam se obratili je i Z. H. (puno ime i prezime poznato Redakciji) iz Maglaja.

- Uposlenik sam firme koja je sve radnike, zbog situacije sa koronavirusom, pustila kući da budemo u izolaciji. Međutim, svaki dan i po nekoliko puta zovu me uposlenici EOS Matrix d.o.o. Sarajevo, firme kod koje sam ranije podigao kredit. Svaki put im ljubazno kažem u kakvoj sam situaciji, da ne mogu izlaziti iz kuće, ni ja ni članovi moje porodice, ali džaba, oni su uporni. Čak traže i broj telefona računovodstva firme, ali nikako da shvate da preduzeće trenutno ne radi, da su svi radnici u izolaciji i da nema nikoga ko bi im se mogao javiti na telefon – naveo je Z. H.

Kaže kako nije jedini koji ovih dana iz EOS Matrixa dobija telefonske pozive, te da zna sigurno još 50-tak ljudi koji su u istoj situaciji kao on.

- Zovu da naplate dug, a kad im kažem da sam u izolaciji, govore da ih to ne zanima. Nikada nikome nisam ostao dužan, pa neću ni EOS Matrixu, ali bi i oni trebali imati obzira za cjelokupnu situaciju u kojoj smo se našli. Jednostavno ne znam ni ja, ali i druge moje kolege, koje su u istoj situaciji, kome da se obratimo kako bismo riješili situaciju u kojoj smo se našli. Uz izolaciju koje se moram pridržavati, stalna iščekivanja oko epidemije, i PTSP (posttraumatski stresni poremećaj) sa kojim se borim, najmanje su mi potrebna njihova svakodnevna zvanja – razočarano je ispričao Z. H.

Iz EOS Matrixa kažu da oni, imajući u vidu konkretnu situaciju, pristaju na prolongiranje ili umanjenje jednokratnih ili otplata u ratama.

- Napominjemo da poseban senzibilitet pokazujemo prema populaciji koja se trenutno nalazi u samoizolaciji što podrazumijeva bezuvjetno poštivanje propisa o samoizolaciji – kazali su iz EOS Matrixa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.