open-navfaktor-logo
search
Pometnja u Srbiji zbog Lidla
Građani satima čekaju u redovima, jedan kupio 588 kg šećera, drugi desetke pilića
Odmah nakon otvorenja u prodavnicama je uslijedio pravi "grabež" za robom, a srbijanski mediji prenose da su police u svim prodavnicama gotovo već opustošene, da se kolica ne mogu ugrabiti, niti naći slobodno parking mjesto ispred prodavnica
11.10.2018. u 11:22
get url
text

Poznati njemački trgovinski lanac Lidl danas je otvorio 16 prodavnica u Srbiji, što je stvorilo pravu pometnju među građanima koji su pohrlili kako bi odmah kupili namirnice i stvari po izuzetno povoljnim cijenama.

U Beogradu, Boru, Kragujevcu, Nišu, Leskovcu, Smederevu, Subotici, Somboru, Užicu, Šapcu, Novom Sadu i Zrenjaninu, građani su od ranih jutarnjih sati čekali ispred prodavnica Lidla, koji je za danas pripremio posebna sniženja.

Odmah nakon otvorenja u prodavnicama je uslijedio pravi "grabež" za robom, a Blic prenosi da su police u svim prodavnicama gotovo već opustošene, da se kolica ne mogu ugrabiti, niti naći slobodno parking mjesto ispred prodavnica. Kako pišu srbijanski mediji, bilo je i onih koji su uzimali po nekoliko desetaka kilograma robe.  

Koliko je Lidl bitan Srbijancima pokazuje i činjenica da je jednu od prodavnica u Beogradu pored gradonačelnika Zorana Radojičića, otvorio čak i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

{$galerijaFotografija}

Upravo ispred te prodavnice redovi su formirani još u cik zore, a među zainteresovanim građanima su bili prvenstveno penzioneri. Njima su Lidl djevojke podijelile kroasane i vodu da bi što lakše izdržali preostalo vrijeme do otvaranja.

- Stigli smo oko šest jutros, a posljednji smo u redu - priča Pero Mitrović koji je došao u pratnji supruge i koji se nada da će baš kao i u drugim zemljama gdje je bio u Lidlu moći da kupi svoj omiljeni sladoled.

U većini prodavnica najveća gužva bila je u redu za piliće. U jednom trenutku je i nestala sa rafova koliko su svi pohrlili da pokupuju.

- Nisam ni brojala koliko sam pilića uzela, ima ih oko 30 sigurno – kazala je jedna žena koja je stajala u redu.

I pažnju Novosađana privukli su pilići koji se u Lidlu prodaju po cijeni od 120 dinara (1,90 KM) po kilogramu, kao i mlijeko za koje treba izdvojiti 55 dinara (0,90 KM).

Tako je jedan Novosađanin kupio ni manje ni više nego 500 kilograma šećera.

U Leskovcu je došlo do zanimljive situacije. Naime, zbog otvaranja Lidla zaposleni u Hitnoj pomoći nisu nikad imali manje "urgentnih" slučajeva, jer su pacijenti koji se svakodnevno žale na manje tegobe očigledno otišli na otvaranje prodavnica, da bi kupovali po povoljnijim cijenama. "To nam se nikada nije desilo", kazali su zaposleni u leskovačkoj Hitnoj pomoći za Blic.

Na otvorenje Lidlove prodavnice u Nišu mnogi su došli čak u pet sati ujutro da bi zauzeli prva mjesta u redu.

- Kupio sam piliće, banane, šećer, to što mi treba za kuću. Ne mogu da nosim više, uzeo bih još. Došao sam oko 6.45 sati, a neki su već bili tu od pet sati. Cijene nisam mnogo gledao, ali ima dosta jeftinih artikala. Moram popodne da se vratim da uzmem još jer ne mogu da ponesem odjednom. Ako nastave sa ovim cijenama, mislim da će da zatvore ostale trgovine - kaže Stanimir Cvetković iz Niša.

Lidl je u Srbiju investirao 205 miliona eura, te zaposlio 1.553 radnika.

 

Otvaranje Lidla u Somboru. Tu je i hitna pomoć.

Lidl Beograd 11.10.2018.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.