open-navfaktor-logo
search
Raduju se gostu
Građani Sarajeva o posjeti turskog predsjednika: Erdogan je veliki prijatelj BiH
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan danas boravi u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini, a građani Sarajeva, koje smo pitali šta misle o njegovom dolasku, ističu kako je predsjednik Erdogan veliki prijatelj BiH.
27.08.2021. u 12:49
get url
text

Erdogan je jutros doputovao u Sarajevo, gdje će danas prisustvovati i svečano otvoriti Baščaršijsku džamiju, koju je restaurirala Generalna direkcija vakufa Republike Turske. Na platou Baščaršije već se okupljaju građani koji će pratiti ceremoniju otvaranja, a pitali smo ih šta misle o posjeti Erdogana.

Sarajka Zinka Šehović kazala je kako je radosna zbog posjete, te kako se kao i svaki dobar domaćin raduje gostu.

- Drago mi je. Meni je, inače, kao domaćinu drago i uvijek volim kada mi neko dođe. Osjećam se sretno. Erdogan i država Turska su nam mnogo pomogli na svakom planu - kazala je Šehović, posebno pozdravljajući napore Turske u obnovi kulturno-historijskih spomenika na području BiH.

{$galerijaFotografija}

Zijad Grcić također je istakao kako mu je drago što je Erdogan došao u BiH.

- Mogu samo kazati da mi je drago i da bih volio da češće dolazi, ne samo u Sarajevo nego u cijelu BiH - kazao je Grcić, naglašavajući također kako smatra da je Erdogan veliki prijatelj BiH.

Dodao je kako mu je posebno drago što je obnovljena Baščaršijska džamija.

- Hvala im, to se ne zaboravlja. Građani Sarajeva nikada nisu zaboravili - zaključio je Grcić.

Sličnog mišljenja je i Sarajka Rabija Osmanagić.

- Ja mislim da je danas jedan od najradosnijih dana zato što nas posjećuje gospodin Erdogan, predsjednik Turske, koji je za mene, a ja mislim i za moj narod BiH, najveći prijatelj koji je nam je uvijek pomagao, u ratu i sada - kazala je Osmanagić.

Govoreći kako je sretna zbog dolaska Erdogana u BiH, dodala je kako će joj posebno biti drago ako ga uspije sresti i pozdraviti se s njim.

Na kraju je izrazila radost zbog činjenice da je obnovljena Baščaršijska džamija u Sarajevu, koja je, kako je kazala, uz Begovu i Carevu najljepša sarajevska džamija.

Erdogan će u sklopu posjete obići mezarje Kovači, a poslije podne sastati se sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željkom Komšićem, Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom. Nakon sastanka i radne večere predviđena je konferencija za novinare.

Erdogan će nakon Bosne i Hercegovine posjetiti i Crnu Goru.

Građani Sarajeva o posjeti turskog predsjednika, 27.08.2021.
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.