Godišnjica smrti

Grad Sarajevo odao počast hrabroj ženi Hatidži Mehmedović

Objavljeno: 22.07.2019. u 13:11

Na svima nama je da čuvamo i sačuvamo uspomenu na ovog velikog borca i na sve ono za šta se zalagala do zadnjeg dana svog života

Zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Edina Gabela učenjem Fatihe odala počast

Na godišnjicu smrti rahmetli Hatidže Mehmedović, Grad Sarajevo odao počast ovoj hrabroj ženi

Na godišnjicu smrti rahmetli Hatidže Mehmedović, predsjednice Udruženja "Majke Srebrenice", zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Edina Gabela danas je u ime Grada Sarajeva učenjem Fatihe odala počast i položila cvijeće na spomen-ploču na česmi u Terzibašinoj ulici u znak sjećanja na ovu bh. heroinu.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je na prijedlog gradonačelnika Abdulaha Skake prošle godine odlučilo da česma kod Terzibašine džamije ubuduće nosi naziv Česma sjećanja Terzibašina-Hatidža Mehmedović.

Rahmetli Hatidži Mehmedović su u genocidu u Srebrenici ubijeni svi muški članovi porodice. Ova jaka i hrabra žena se svakodnevno borila za istinu i pravdu, za očuvanje sjećanja na genocid i kažnjavanje zločinaca.

Na svima nama je da čuvamo i sačuvamo uspomenu na ovog velikog borca i na sve ono za šta se zalagala do zadnjeg dana svog života.

U Čaršijskoj džamiji u Srebrenici danas će se proučiti tevhid za rahmetli srebreničku majku, Hatidžu Mehmedović, saopćeno je iz Gradske uprave. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije