open-navfaktor-logo
search
Odluka Gradskog vijeća
Grad Mostar će nagraditi Lanu Pudar sa 10.000 maraka, upućena inicijativa da se gradi olimpijski bazen
Lana Pudar, dobitnica bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Abu Dhabiju će za ostvarene rezultate dobiti 10.000 maraka.
23.12.2021. u 20:36
get url
text

Odluka je to Gradskog vijeća Grada Mostara, a na prijedlog Jasmina Pandura, vijećnika Koalicije za Mostar u Gradskom vijeću i predsjednika Komisije za mlade u Mostaru.

Također jednim od usvojenih zaključaka stavlja se u obavezu Gradskom vijeću Grada Mostara da uputi inicijativu prema višim nivoima vlasti, da u prijedlogu budžeta planiraju sredstva za pomoć u izgradnji olimpijskog bazena i gradske sportske sale u Mostaru.

- Grad Mostar kao centar Hercegovačko-neretvanskog kantona je i sredina sa velikim potencijalom razvoj asporta i sportskih sadržaja u ovom dijelu države. Grad sa odličnom pozicijom i tradicijom za usjeh sporta, na temelju iznimnih ostvarenja naših sportskih takmičara kao što su uspjesi Lane Pudar i druge talentovane djece i sportskih takmičara treba da ima sve aktivne preduvjete za bavljenje sportom. Najnznačajniji takvi preduvjeti su izgradnja infrastrukturnih sportskih objekata kakvi su olimpijski bazen i gradska sportska sala - navodi se u obrazloženju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.