open-navfaktor-logo
search
Apel
Grad Goražde zatražio pomoć od Vlade FBiH i kompanije Ginex
Gradski štab civilne zaštite Goražde sa današnje sjednice zatražio je od Vlade FBiH hitnu podršku u medicinskoj opremi za suzbijanje širenja koronavirusa u Goraždu.
27.03.2020. u 18:11
get url
text

Od firme namjenske industrije "Ginex" gradski štab zatražio je da izdvoji 500.000 KM pomoći za  prevazilaženje nastale situacije.

Odlukom gradonačelnika Goražda Muhameda Ramovića, Grad Goražde obustavlja naplatu zakupnina za javne površine i poslovne prostore. Ramović je naveo da je tu odluku donio u cilju olakšanja poslovanja privrednika u tom gradu, koji su pogođeni novonastalom situacijom izazvanom pandemijom koronavirusa.

 Odlukom se oslobađaju od plaćanja zakupnine za javne površine i poslovne prostore u vlasništvu Grada Goražda svi korisnici obuhvaćeni Naredbom FŠCZ o privremenom obustavljanju pružanja usluga u Federaciji BiH, koja je donesena na sjednici održanoj 17. marta ove godine.

- Budući da korisnici javnih površina i poslovnih prostora obuhvaćeni Naredbom nisu bili u mogućnosti obavljati djelatnost za koju su osnovani, a s ciljem podrške privredi za prevazilaženje krize nastale pandemijom koronavirusa, donio sam ovu odluku kojom se neće naplaćivati zakupnina dok je predmetna naredba na snazi - pojasnio je Ramović.

Dodao je da će sve potrebne procedure oko provođenja ove odluke provesti nadležna Služba za finansije, trezor i privredu i Služba za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i raseljene osobe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.