open-navfaktor-logo
search
Reagiranje
Grad Bihać: Nismo kupili zaštitna odijela od firme Srebrena malina, ali jesmo pregovarali sa njom
Povodom napisa u pojedinim sredstvima informisanja i društvenim mrežama Gradska uprava Bihać obavještava javnost da Grad Bihać nije kupio zaštitna odijela od firme Srebrena malina iz Srebrenice.  
28.04.2020. u 10:01
get url
text

Podsjetimo, u javnost je procurila informacija da je firma Fikreta Hodžića Srebrena malina nabavljala medicinsku opremu i prije nabavke respiratora iz Kine, zbog kojih se u javnosti digla velika prašina. Objavljen je i dokument za koji se tvrdi da dokazuje da je Fikret Hodžić nabavljao zaštitna odijela za Grad Bihać, te da je ta nabavka bila pod lupom Agencije za javne nabavke BiH. No, iz Grada Bihaća su uputili saopćenje reagirajući na ove informacije. Saopćenje Kabineta gradonačelnika Šuhreta Fazlića prenosimo u cijelosti:

Zaštitna odijela, shodno zaključku Štaba Civilne zaštite Grada Bihaća, nabavljena su od najpovoljnijeg ponuđača koji se javio na postupak javne nabavke roba – zaštitinih odjela za potrebe Civilne zaštite Grada Bihaća putem pregovaračkog postupka bez objave obavještenja.

{$galerijaFotografija}

Riječ je o firmi ABBA iz Bihaća što je i vidljivo iz ugovora koji je potpisan 15. aprila 2020. godine. Ime firme Srebrena malina dovodi se u vezu sa Gradom Bihaćem samo u kontekstu započinjanja pregovora o nabavci zaštitnih odijela, što je i vidljivo iz objave na zvaničnoj internet stranici Grada Bihaća.

Grad Bihać obavještava javnost da na zvaničnim stranicama (www.bihac.org) mogu provjeriti  sve odluke o izboru najpovoljnijih ponuđača za nabavku svih roba i usluga koje je Štab Civilne zaštite Grada Bihaća jednoglasno usvojio od proglašenja stanja nesreće na području Grada Bihaća 18. marta 2020. godine.

Ugovor zastitna odijela.jpg
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.