Uhapšen 23-godišnjak

Gračanica: Nakon pretresa na ulici policija pronašla veću količinu spida

Objavljeno: 05.11.2018. u 15:16 Autor: J. B.

Nakon pretresa i pronalaska droge uhapšen je A. Š. (23) iz Gračanice

FOTO: ILUSTRACIJA

Pripadnici MUP-a TK u posljednih nekoliko dana, na području Gračanice, izvršili su nekoliko pretresa u kojima je pronađena droga. Nakon pretresa i pronalaska droge uhapšen je A. Š. (23) iz Gračanice, koji je nakon policijske obrade predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

Policajci su 1. novembra bez pisanog odobrenja pretresli A. Š. i A. M. (25), također iz Gračanice. Kod A. Š. je pronađeno i oduzeto osam manjih pakovanja PVC folije sa drogom amfetamin-spid i jedno manje pakovanje droge kanabis sativa. Kod A. M. je pronađena jedna kutijica u kojoj se nalazila neutvrđena količina droge amfematin-spid.

Istog dana, pregledom dijela terena, na području Gračanice, gdje je A. Š. skrivao i radi daljnje prodaje čuvao veću količinu droge, pronađene su dvije PVC kutije u kojima se nalazilo devet većih pakovanja, odnosno kesica u kojima se nalazila droga amfetamin-spid.

Nakon toga A. Š. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije