open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Grabar-Kitarović predala potpise podrške, kutiju nosio i Plenković
Živimo u zemlji u kojoj vlada strah, kaže predsjednički kandidat Škoro
03.12.2019. u 13:14
get url
text
Grabar - Kitarović Plenković

Potencijalna kandidatkinja na izborima za predsjednicu Republike Hrvatske i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović predala je potpise podrške građana Državnom izbornom povjerenstvo (DIP) u Hrvatskom saboru, a prije nje potpise je predao Miroslav Škoro, javlja Anadolija.

Uz Kolindu Grabar-Kitarović, simbolične kutije s potpisima u DIP donio je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, a u pratnji HDZ-ove kandidatkinje bili su Vladini dužnosnici, saborski zastupnici i visoki stranački dužnosnici.

Kolinda Grabar-Kitarović izvijestila je kako je predala više od 231.000 potpisa te se zahvalila svima koji su dali potpise, bilo da je riječ o članovima HDZ-a, simpatizerima ili građanima, a posebno volonterima koji su skupljali potpise. Jutros je gotovo 80.000 potpisa građana u DIP predao i Miroslav Škoro.

- Živimo u zemlji u kojoj vlada strah. Pozivam sve da 22. decembra izađu na izbore i da već u prvom krugu razbijemo taj strah i napravimo promjenu. Hrvatska treba tu promjenu i nemamo vremena za drugi krug i nekakve eksperimente. A nakon toga pozivam Vladu, s obzirom na to da da će gospođa Grabar-Kitarović izgubiti ove izbore, da podnese ostavku, da se raspusti Sabor i okrenemo novu stranicu u hrvatskoj demokratiji - kazao je Škoro nakon predaje potpisa.

Prvi je, nakon svega dva dana prikupljanja, potpise predao Zoran Milanović, a potpisne liste predali su i Mislav Kolakušić, Anto Đapić, Dejan Kovač i Nedjeljko Babić. Očekuje se kako će do kraja dana potpise predati Ivan Pernar, Dario Juričan, koji se preimenovao u Milana Bandića, i Katarina Peović.

Od predsjedničke utrke su odustali starleta Ava Karabatić i bivši ministar unutrašnjih poslova Vlaho Orepić.

Za kandidaturu za predsjedničke izbore potrebno je prikupiti najmanje 10.000 valjanih potpisa građana, čiju će ispravnost provjeriti DIP, a nakon toga će krenuti službena predizborna kampanja koja će potrajati do dana predizborne šutnje uoči izbora, čiji se prvi krug održava 22. decembra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.