open-navfaktor-logo
search
Zagreb
Grabar-Kitarović glasala: Idemo zajedno graditi Hrvatsku, u kojoj ćemo svi biti odgovorniji
Danas odlučujemo kakvu ćemo Hrvatsku imati u sljedećih nekoliko godina. Idemo zajedno graditi Hrvatsku koja će biti prosperitetnija, u kojoj ćemo graditi bolje društvo i u kojoj ćemo svi biti odgovorniji, poručila je Grabar-Kitarović
05.01.2020. u 11:57
get url
text

Idemo zajedno graditi Hrvatsku koja će biti prosperitetnija, u kojoj ćemo graditi bolje društvo i u kojoj ćemo svi biti odgovorniji. Hrvatsku koja će gledati unaprijed a ne unatrag, poručila je danas nakon glasanja u Zagrebu kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske i aktuelna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, javlja Anadolu Agency (AA).

Grabar-Kitarović glasala je, na izborima za predsjednika Republike Hrvatske, na biračkom mjestu u Osnovnoj školi "Matka Laginje" u Zagrebu, a tamo je došla u pratnji supruga Jakova Kitarovića.

Nakon što je glasala, Grabar-Kitarović je pozvala sve građane s pravom glasa da danas izađu na izbore, te poručila kako je danas izniman dan za Hrvatsku, dan njenog ponosa i dan kada se slavi njena demokratija.

- Danas odlučujemo kakvu ćemo Hrvatsku imati u sljedećih nekoliko godina. Idemo zajedno graditi Hrvatsku koja će biti prosperitetnija, u kojoj ćemo graditi bolje društvo i u kojoj ćemo svi biti odgovorniji. Hrvatsku koja će gledati unaprijed a ne unatrag. Hrvatsku koja će snažno koračati putem razvoja, ponosa i poštivanja svakog državljanina Hrvatske ma gdje živio - poručila je Grabar-Kitarović.

{$galerijaFotografija}

Širom Hrvatske jutros su otvorena birališta čime je počeo drugi krug predsjedničkih izbora, a protukandidat Grabar-Kitarović je bivši hrvatski premijer Zoran Milanović, koji su ujedno i kandidati s najviše osvojenih glasova u prvom krugu izbora održanom 22. decembra prošle godine.

Birališta se zatvaraju u 19 sati, a potom bi trebale biti objavljene izlazne ankete. Prvi nepotpuni rezultati će biti objavljeni u 20 sati.

Pravo glasa na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj ima ukupno 3.860.095 registriranih birača, od čega 3.681.175 birača s prebivalištem u Hrvatskoj i 178.920 birača bez prebivališta u zemlji, odnosno u inostranstvu.

Grabar-Kitarović glasala 05.01.2020.
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.