open-navfaktor-logo
search
Sjednica SDS-a
Govedarica: Nije bilo riječi o mojoj smjeni
Konferenciji nisu prisustvovali Mirko Šarović, Milovan Bjelica, Aleksandra Pandurević, Mladen Bosić i Mićo Mićić, a od kojih su neki ovih dana iznosili drugačije stavove u vezi sa proteklim izborima u odnosu na samog Govedaricu
17.10.2018. u 17:26
get url
text

Predsjednik SDS- Vukota Govedarica kazao je danas, nakon sjednice Predsjedništva ove stranke, da se nije raspravljalo o njegovoj smjeni.

- Ne, nije bilo riječi o mojoj smjeni.  Od svih članova sam dobio podršku da nastavimo sa utvrđivanjem istine i nepravilnosti koje su nas dovele do raznih izbornih prevara – kazao je danas Govedarica.

Kada su u pitanju izborni rezultati, Govedarica je kazao da je svjestan svoje odgovornosti, te da će pred organima koji su ga izabrali, tu odgovornost podijeliti.

On je podsjetio da je uoči izbora obećao da, ukoliko bude izabran za predsjednika RS, neće dalje voditi SDS.U slučaju poraza, kazao je da je jasan da će biti podvrgnut prije svega sopstvenoj odgovornosti, ali i SDS-u ponuditi ostavku.

Karakteristično je da press konferenciji nisu prisustvovali Mirko Šarović, Milovan Bjelica, Aleksandra Pandurević, Mladen Bosić i Mićo Mićić, a od kojih su neki ovih dana iznosili drugačije stavove u vezi sa proteklim izborima u odnosu na samog Govedaricu.

Govedarica je objasnio da nisu izašli na konferenciju za medije nakon sjednice, jer su Šarović, Bjelica i Pandurević bili u žurbi, ali nije mogao odgovoriti  zašto nije Mićić.

- U SDS nema struja, odluke se donose većinom – bio je kategoričan Govedarica.

Upitan konkretno da li je moguća koalicija sa SNSD-om, Govedarica je poručio da će to vidjeti kada dođe sjednica Glavnog odbora SDS i kada „de fakto utvrde stavove po tom pitanju“.

Govedarica je kazao da je usaglašeno da će sve buduće aktivnosti biti definisane na sjednici Glavnog odbora, a koja će biti organizovana onda kada „procijene da je trenutak“.

- Nisam zadovoljan sa izbornim rezultatom. Smatram, kao i Predsjedništvo, da je mogao biti neuporedivo veći. Za NSRS nije zadovoljavajući – dodao je Govedarica.

Govedarica je kazao da su na sjedcnic ipak bili jedinstveni stavovi, uprkog drugačijim izjavama u proteklom periodu.

Kazao je da je data podrška da se utvrdi "istina šta se desilo na izborima“

- Nastavljamo sa svim aktivnostima. Sačekat ćemo  preliminarne rezultate i uložiti sve prigovore i žalbe, koje su potrebne i građanima i svim političkoim organizacijama. Tražimo prebrojavanje glasova, sa posebnim osvrtom na utvrđivanje, po našim dubokim sumnjama, veliki broj nevažećih listića, kao i originalnih listića, jer imamo sumnje da veliki broj nije originalan, nego falsifikovan – kazao je danas Govedarica.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.