open-navfaktor-logo
search
Institut Yunus Emre
Gost Ibrahim Kalin: Večeras online program "Iznova razmišljati, iznova tumačiti"
İnstitut Yunus Emre organizuje online program na temu "Iznova razmišljati, iznova tumačiti".
12.05.2020. u 15:18
get url
text

Ovosedmični gost programa je glasnogovornik Predsjedništva Republike Turske doc. dr. Ibrahim Kalin koji će govoriti o novonastaloj situaciji koju je donijela pandemija korona virusa (COVID-19). Program će trajati 50 minuta, a bit će emitovan na turskom i engleskom jeziku. 

Ibrahim Kalin je rođen 1971. godine u Istanbulu. 1992. diplomira na Univerzitetu u Istanbulu na Odsjeku za historiju nakon čega odlazi u Maleziju radi postdiplomskih studija. 1996. upisuje doktorske studije u SAD-u na George Washington univerzitetu. Držao je predavanja na College of the Holy Cross, Georgetown Univerzitetu i Bilkent Univerzitetu na teme Islamska misao i odnosi između islama i zapada. Također je preveo djelo japanskog istraživača  Toshihiko Izutsu pod naslovom "Ideja postojanja u Islamu" kao i djelo osnivača tarikata Darkavijje, Mulaj El-Arabi Ed-Darkavi pod nazivom “Pisma jednog muršida”.

U januaru 2010. postaje prvi koordinator pri vladi Republike Turske za javnu diplomatiju. 2012. Postaje zamjenik glavnog sekretara vlade Republike Turske. Dolaskom Recepa Tayyipa Erdogana na mjesto predsjednika biva postavljen na mjesto zamjenika generalnog sekretara Predsjedništva. Dana 11. 12. 2014. postavljen je lično od predjednika Recepa Tayyipa Erdogana na mjesto glasnogovornika Predsjedništva Republike Turske.  

Program će moderirati predsjednik Instituta Yunus Emre prof. dr. Šeref Ateš, a tokom programa, koji će biti emitovan uživo 12.05.2020. u 21:00 sati na Facebook stranici Instituta moći će i gledaoci postavljati pitanja, saopćio je Institut.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.