Poznati goraždanski privrednik Redžo Bekto i kompanija Emka osigurali su dva respiratora za potrebe Kantonalne bolnice u Goraždu.

Dva respiratora su kupljena privatnim sredstvima Redže Bekte i sredstvima kompanije Emka, te danas kreću iz Njemačke prema Goraždu i u narednih par dana bit će isporučeni kantonalnoj bolnici Goražde.

- Ovim pomoć Goraždu i našim sugrađanima neće biti prekinuta u stalnom sam kontaktu sa poznanicima, prijateljima i činim nad ljudske napore da što hitnije osiguram neophodnu medicinsku, tehničku i svaku drugu pomoć našim sugrađanima, te im želim poručiti da ćemo zajedno pobijediti i ovu bitku. Oprema je trenutno jako tražena i vrlo je teško pronaći, ali smo imali sreću da preko prijatelja i pozananika dođemo do dobavljača. Dva respiratora smo kupili iz naših privatnih sredstava i sredstvima kompanije EMKA i oni danas kreću iz Njemačke prema Goraždu, tako da će narednih nekoliko dana biti isporučeni Kantonalnoj bolnici Goražde. Pomoć Goraždu i našim sugrađanima neće biti prekinuta, u stalnom sam kontaktu sa poznanicima, prijateljima i činim sve što je moguće da što hitnije obezbjedim neophodnu medicinsku, tehničku i svaku drugu pomoć našim sugrađanima, te im želim poručiti da ćemo zajedno pobijediti i ovu bitku - poručio je sugrađanima Redžo Bekto, vlasnik kompanije AC-unity.

Redžo Bekto i Amir Ćoralić su još danas privatnim sredstvima nabavili više od stotinu profesionalnih zaštitinih odijela za potrebe Kantonalne bolnice Goražde.