open-navfaktor-logo
search
Sjećanje na genocid
Goraždanski biciklisti organizuju 10. maraton Goražde - Srebrenica
Biciklistički klub Goražde i ove godine dat će doprinos obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici, te su tako otvorene prijave za jubilarni deseti biciklistički maraton "Goražde – Srebrenica", koji će startati 10. jula.
30.06.2022. u 14:47
get url
text
get url
text

Predsjednik Kluba Adnan Efendić napominje da je ovaj događaj jedna od najvažnijih aktivnosti.

- Ovu tradiciju njegujemo već deceniju i ove godine je jubilarni maraton Goražde – Srebrenica, u dužini od 170 kilometara. Javni poziv je u toku, a pored članova kluba, do 9. jula mogu se prijaviti svi zainteresovani građani koji na ovaj način žele odati počast žrtvama genocida u Srebrenici - kazao je Efendić.

Biciklistički maraton startaće 10. jula u 9.00 sati, ispred Gradske dvorane "Mirsad Hurić".

- Biciklistički klub kao i proteklih godina obezbjediće logističku podršku, odnosno hranu, piće, pratnju jednog vozila i medicinsko osoblje. Ovo je izuzetno važno za sve građane Goražda i članove Biciklističkog kluba, jer to je najmanje što možemo učiniti i jedna moralna obaveza - naveo je on.

Učesnici Biciklističkog maratona preći će dionicu dugu oko 170 kilometara: Novo Goražde – Rogatica – Sokolac – Han Pijesak – Vlasenica – Milići – Bratunac - Potočari, gdje će odati počast i klanjati dženazu žrtavama genocida te prenijeti poruku da je Goražde uvijek uz Srebrenicu i da se žrtve genocida neće i nikada ne smiju zaboraviti, ističu u Biciklističkom klubu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.