open-navfaktor-logo
search
Vrhovni sud RS-a
Goranu Bilčaru pravosnažno 14 godina zatvora za zbadanje šrafcigerom Bojana Milovanovića
Vrhovni sud RS-a pravosnažno je osudio Gorana Bilčara (29) na 14 godina zatvora za ubistvo Bojana Milovanovića (29) iz Bosanske Dubice 18. oktobra 2018. godine u Banjoj Luci.
03.03.2020. u 12:16
get url
text

Okružni sud u Banjoj Luci ranije je Bilčara proglasio krivim da je Milovanovića usmrtio ubodom šrafcigerom u glavu, koji se od siline udara zabio skroz do drške u predjelu lijeve sljepoočnice stradalog mladića.

Vrhovni sud RS-a je smanjio kaznu Marku Mihailoviću (29) na šest mjeseci, dok je on u prvostepenom postupku dobio dvije godine za učestvovanje u tuči, a za isto djelo kazna je potvrđena i Đorđu Borovčaninu (27) i Đorđu Đenadiji (24) na po godinu i po, a koji su tragične večeri bili u društvu sa ubijenim Milovanovićem.

Bilčar je  ranije  izrazio žaljenje zbog tragičnog ishoda, kao i saučešće porodici.

U optužnici je istaknuto da je 18. oktobra 2018. godine u periodu od 2:40 sati do 3:20 sati u banjalučkoj Ulici Nikole Pašića u pekari "Marčelo" došlo do prepirke između Bilčara, Mihailović i Vlade Novakovića sa jedne strane, te Milovanovića, Đenadije, Borovčanina, Bojana Vidića i Sergeja Majkića sa druge strane. Milovanovićeva grupa je izašla iz pekare i sjeli su u automobil "fiat" kojim je upravljao Đenadija, te su se uputili dalje niz ulicu, ali je nakon nekoliko stotina metara, on okrenuo vozilo i svi su se vratili prema pekari. Tamo su vidjeli Bilčarevu ekipu kako izlaze iz pekare i sjedaju u BMW. Đenadija zatim ponovo okreće svoj automobil, a suparnička grupa kreće za njima.

Par stotina metara dalje, kod banjalučkog parka Kupusište, oba vozila se zaustavljaju, dolazi do verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba. U optužnici se dodaje da je Bilčar uzeo dizalicu iz gepeka svog auta i bacio je prema Milovanoviću. Zatim je šrafcigerom dva puta ubo Milovanovića u lijevu bočnu stranu vrata i u sljepoočnicu, od čega je Milovanović preminuo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.