open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Goran Zakarić otkrio zbog čega je odabrao hrvatskog niželigaša: Imao sam ponude iz inostranstva, ali...
Goran Zakarić zvanično je novi fudbaler hrvatskog trećeligaša HNK Zadar.
02.03.2023. u 15:01
get url
text

Zakarić je bio od 1. januara bez kluba kada se rastao sa Borcem, a na predstavljanju u novom timu otkrio je zbog čega je odabrao upravo Zadar.

- Supruga mi je Zadranka, starija kćerka ide u školu u Zadru, dok je mlađa u vrtiću. To je sigurno jedan od razloga zbog kojih sam pristupio Zadru – kaže 30-godišnji krilni napadač i ofanzivni veznjak koji je u dosadašnjoj karijeri odradio 372 utakmice s učinkom od 78 postignutih golova i 57 asistencija. 

VEZANI TEKST - Goran Zakarić uskoro potpisuje, "šokirao" izborom novog kluba

Zakarić ima i 29 reprezentativnih nastupa u mlađim uzrastima i seniorskoj vrsti. Prvu polusezonu igrao je za Borac, a nakon što se oprostio od banjalučkih crveno-plavih, potražio je novi inostrani angažman.

– Nisam bio zadovoljan onim što mi se nudilo kao mogućnost, pa sam našao zajednički jezik s ljudima iz Zadra. Tu sam od ranije, jer sam s momcima trenirao zadnjih mjesec dana. To su stvarno vrhunski momci, a svima u klubu sam neizmjerno zahvalan – dodaje Zakarić.

Iskusan igrač na travnjaku donijet će sigurnost cijeloj ekipi, pogotovo mlađim igračima.

– Nadam se da ću biti od pomoći, kako sebi tako i ekipi, a naročito mlađim igračima. Razgovarajući s ljudima iz klupske uprave i trenerima shvatio sam da je HNK Zadar dugoročan projekt. Na meni je da odgovorim na te zahtjeve te da se uklopim u tim. Svima nam je cilj unaprjeđenje igre koja će u konačnici donijeti rezultat – poručuje Zakarić.

U dosadašnjem dijelu karijere igrao je za Kozaru, Široki Brijeg, Dinamo Zagreb, Lokomotivu, Zrinjski, Slaven Belupo, Željezničar Partizan, rumunsku Universitatea Craiova, saudijski Ohod Al-Medina i Borac Banja Luka.

Za A reprezentaciju naše zemlje debitovao je 2014. godine. Upisao je 11 nastupa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.