open-navfaktor-logo
search
Navijači traže odlazak
Goran Sablić ne razmišlja o ostavci: Naravno da se vidim na klupi Sarajeva
Goran Sablić, trener FK Sarajevo, nije se pojavio pred kamerama nakon poraza od Veleža na Koševu (0:2).
04.12.2021. u 15:51
get url
text

Navijači su sa tribina skandirali "Gorane, odlazi", a Sablić je o utakmici govorio na konferenciji za medije.

- Razočaravajuća utakmica. Izgubili smo od kvalitetnije ekipe. Čestitam im. Promjenom formacije smo se malo vratili nakon golova, uspjeli smo nešto napraviti. Ipak, nismo bilo opasni. Zaslužena pobjeda Veleža - rekao je na početku Sablić, prenosi SCSport.

VEZANI TEKST - Velež na Koševu savladao Sarajevo

Istakao je potom da se u ovu sezonu od strane kluba neozbiljo ušlo, ali da i dalje vjeruje da će uspjeti nešto napraviti.

- Imamo igrače koje imamo. Karakteristike igrača su kakve jesu. Na ovom terenu vidjelo se da su igrači Veleža superiorniji. Ušlo se neozbiljno u ovu sezonu. Sve vrijeme smo se borili s nekim stvarima. Da li treba bolje? Naravno da treba. Nismo zadovoljni. Treba se okrenuti i napraviti ekipu. Vjerujem da ćemo uspjeti nešto popraviti - dodao je Sablić.

Potom je rekao kako ne skida sa sebe dio odgovornosti, te ne želi da istu prebacuje samo na igrače.

- Kada su u pitanju igrači mi smo jedno. Ja ih treniram i vodim. Ne skidam sa sebe dio odgovornosti. Žao mi je što smo izgubili bodove u Širokom Brijegu. Kada je neko bolji nije teško priznati. Trebaju nam oba krila. Nemamo zamjenu za Pidru. Dobro bi nam došao i brži stoper - kazao je hrvatski stručnjak.

VEZANI TEKST - Trener Sarajeva pobjegao od kamera; Feđa Dudić: Ništa nije bilo plod slučajnosti

Očigledno je da o ostavci ne razmišlja, pošto je rekao i da se vidi na klupi Sarajeva i dalje.

- Naravno da se vidim na klupi Sarajeva. Motivisan sam da unaprijedim ovu ekipu. Nije mi puno trebalo vremena da vidim kakav roster imam. Znam šta treba ekipi. Imam znanje i energiju. Rezultate treba prihvatiti ponizno - kazao je Sablić.

Na pitanje o predstojećoj pauzi i prijelaznom roku, zaključio je:

- Zimski prijelazni rok je specifičan. Jasno smo iskomunicirali šta treba. Sada se traži. Vidjet ćemo šta će biti izvodivo. Treba nam tri do pet igrača - rekao je Sablić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.