open-navfaktor-logo
search
Spremni za posao
Goran Mitić, direktor Markonisa: U Srbiji se koriste respiratori kakve je nabavila Srebrena malina
Goran Mitić, direktor kompanije Markonis iz Niša, potvrdio je u razgovoru za Faktor da su zainteresovani za posao montiranja i servisiranja 100 respiratora koje je iz Kine u Bosnu i Hercegovinu uvezla Srebrena malina u aprilu i maju ove godine.
07.10.2020. u 14:56
get url
text

- Nakon što smo od kineskog proizvođača ovih uređaja dobili autorizaciju, odnosno ovlaštenje i za tržište u Bosni i Hercegovini, odmah smo obavijestili Federalnu upravu civilne zaštite. Za ova dva propala tendera FUCZ-a nismo imali autorizaciju, pa se zbog toga nismo ni prijavljivali – kaže Mitić.

VEZANI TEKST - Nišlije zainteresirane za montiranje 100 respiratora koje je uvezla Srebrena malina, slijedi li i treći tender

Respiratori ACM812A, plaćeni 10,5 miliona KM, već se koriste u zdravstvenim ustanovama Srbije.

- U Srbiji se ovi isti respiratori koriste kao transportni i u bolnicama kao stacionarni, ali ne i u intezivnoj njezi. Ukoliko bude raspisan novi, međunarodni tender, naravno da ćemo se prijaviti. U svakom slučaju želimo da sve bude transparentno – dodaje Mitić i naglašava da je upoznat sa činjenicom da je nabavka ovih respiratora predmet istrage Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Posao montiranja i servisiranja respiratora iznosi 175.000 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.