open-navfaktor-logo
search
Otvoreno pismo
Goran Mačkić: Na sudu ću tražiti satisfakciju zbog neistina iz Konakovićevog "katil fermana" upućenog meni
Član Predsjedništva Demokratske fronte Goran Mačkić uputio je otvoreno pismo javnosti, pošto je objavljeno da će umjesto njega za ministra privrede Kantona Sarajevo biti predložen Draško Jeličić.
19.02.2020. u 13:03
get url
text

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti: 

Od trenutka kada sam ispred Demokratske fronte kandidovan za ministra privrede u Vladi Kantona Sarajevo, nastala je koordinirana i do sada nezabilježena kampanja protiv mene, moje ličnosti, mog imena i prezimena.

Odatle osjećam potrebu da zbog istine kažem samo nekoliko rečenica u odbranu vlastitog integriteta koji sam, pošteno i predano sticao, bez obzira gdje sam radio,  i ponosan sam na  svaki dosadašnji potez i odluku koje sam do sada donio. I to je jedan od razloga što i danas, kao i jučer, kao i prošlim "vunenim vremenima" - ponosno, uzdignuta čela hodam i Sarajevom i Banjom Lukom.

Presedan, blago rečeno, učinjen oglašavanjem bivšeg predsjedavajućeg Skupštine KS Elmedina Konakovića, u kojem dovodi u pitanje ne samo moje profesionalne sposobnosti već i moju podobnost preispitujući moje stavove oko genocida u Srebrenici i agresije na Bosnu i Hercegovinu – nisam nikada do sada  doživio i moj moralni dignitet ne može preći preko toga. Naravno, da se dio iz te priče "sarajevske kuhinje" u režiji tzv. "naroda a i pravde" prelio i u Banju Luku, grad gdje mi porodica živi, i možete pretpostaviti kakve su salve uvreda od svih konakovića i sličnih njemu uslijedile. Bez obzira s koje "strane tarabe" se te kvazi patriote nalazile!

Dio satisfakcije potražit ću na sudu zbog neistinitih navoda u Konakovićevom "katil fermanu" upućenom Goranu Mačkiću.

Sve ovo je razlog da sam odlučio povući svoju kandidaturu na ponuđenu funkciju. U ovo nekoliko dana upoznao sam gospodina Nenadića i neke od mojih "nesuđenih kolega-ministara" i mogu Vam reći da su u pitanju sposobni stručnjaci i dobri ljudi. Svima želim sretan rad! Hvala i svima Vama koji ste mi ovih najtežih mjesec dana u mom životu pružili podršku!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.