open-navfaktor-logo
search
Novi poraz Zmajica
Goran Lojo: Koreja je pogodila sve; Razija Mujanović: Djevojke izgubile vjeru u sebe
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je novu katastrofu.
24.09.2022. u 11:56
get url
text

Nakon poraza od Portorika i Kine, danas su Zmajice deklasirane od Južne Koreje sa 66:99.

- Dorbo smo otvrili utakmicu, ali previše promašenih zicera i izgubljenih lopti rezultiralo je deficitom na poluvremenu. Koreja je danas pogodila sve što nije pogađala ranije. Mi smo bili daleko, daleko, daleko ispod svog nivou - kazao je selektor Goran Lojo, za Sportkluba, naglasivši kako će naše dame dati sve od sebe u preostale dvije utakmice.

Razočara porazom je bila i naša legenda Razija Mujanović.

- Ovo nije naša stvarna vrijednost. Ne znam šta se dogodilo. Dobro smo počeli, ali prekretnica je bila treći penal za Jones. Na kraju je krenulo sve nizbrdo i rezultat je bio negativan za nas - kazala je Razija Mujanović za Sportklub, osvrnuvši se i na poraz od Portorika:

- Nemamo iskustva na svjetskom nivou, ušli smo nekako sa tremom, pokušali smo se vratiti, ali nakon poraza, uvukao se strah. Djevojke su izgubile vjeru u sebe. Napravile smo u Evropi rezultat, ali fali nam jedan korak iskustva za svjetsku scenu.

Miljana Džombeta, reprezentativka BiH, smatra kako je prelomna bila treća četvrtina.

- Nažalost, treća četvrtina nas je koštala. Možda smo se malo i umorile, fizički i psihički nakon poraza od Portorika. Idemo dalje, očekuju nas još dva meča i nadam se da ćemo popraviti sliku. Jer, jednostavno, ovo nismo mi - kazala je Džombeta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.