- Što se tiče sportista najgore je zdrav si, hoćeš se baviti sportom, a ne možeš i pitanje je kad ćeš moći. Ovo je situacija za koju niko nije bio pripremljen. Nadam se da ćemo svi iz ovoga izaći kao bolji ljudi i pametniji, samo je pitanje kada - rekao je za HRT wimbledonski pobjednik iz 2001. te ponudio mogući scenarij povratka međunarodnih teniskih takmičenja:

- Moja najoptimističnija procjena je proljeće sljedeće godine. Čuo sam da čak razmišljaju o pomicanju Australian Opena za treći mjesec, što je također opcija. Tenis kakav smo pamtili nema šanse da bude prije Roland Garrosa ili Wimbledona sljedeće godine.

Specifičnost tenisa je putovanje igračica i igrača iz različitih država širom svijeta, što je u ovom trenutku neizvedivo. Stoga u taboru prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, u kojem je Goran Ivanišević jedan od trenera, razmišljaju o pokretanju regionalnih takmičenja kako bi teniseri s ovdašnjih prostora održavali takmičasku formu.

- Razmišljali smo o seriji mini turnira - Srbija, Hrvatska, Slovenija i Bosna i Hercegovina. To bi bio ozbiljan tim igrača. Radi se na tome. Možda će biti nešto ovdje (u Hrvatskoj), tamo (u Srbiji) će biti sigurno. Vidjet ćemo kako će biti s putovanjima, granicama, izolacijama. Nadam se da će tako nešto profunkcionirati u šestom, sedmom mjesecu - optimističan je Ivanišević.