open-navfaktor-logo
search
Glasno razmišljanje
Goran Ivanišević najavio organizovanje regionalnih teniskih turnira
Goran Ivanišević, legendarni hrvatski teniser, izjavio je da bi se tenis mogao vratiti na scenu tek na proljeće sljedeće godine.
07.05.2020. u 22:27
get url
text

- Što se tiče sportista najgore je zdrav si, hoćeš se baviti sportom, a ne možeš i pitanje je kad ćeš moći. Ovo je situacija za koju niko nije bio pripremljen. Nadam se da ćemo svi iz ovoga izaći kao bolji ljudi i pametniji, samo je pitanje kada - rekao je za HRT wimbledonski pobjednik iz 2001. te ponudio mogući scenarij povratka međunarodnih teniskih takmičenja:

- Moja najoptimističnija procjena je proljeće sljedeće godine. Čuo sam da čak razmišljaju o pomicanju Australian Opena za treći mjesec, što je također opcija. Tenis kakav smo pamtili nema šanse da bude prije Roland Garrosa ili Wimbledona sljedeće godine.

Specifičnost tenisa je putovanje igračica i igrača iz različitih država širom svijeta, što je u ovom trenutku neizvedivo. Stoga u taboru prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, u kojem je Goran Ivanišević jedan od trenera, razmišljaju o pokretanju regionalnih takmičenja kako bi teniseri s ovdašnjih prostora održavali takmičasku formu.

- Razmišljali smo o seriji mini turnira - Srbija, Hrvatska, Slovenija i Bosna i Hercegovina. To bi bio ozbiljan tim igrača. Radi se na tome. Možda će biti nešto ovdje (u Hrvatskoj), tamo (u Srbiji) će biti sigurno. Vidjet ćemo kako će biti s putovanjima, granicama, izolacijama. Nadam se da će tako nešto profunkcionirati u šestom, sedmom mjesecu - optimističan je Ivanišević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.