open-navfaktor-logo
search
Dramatična završnica
Golovima u sudijskoj nadoknadi Chelsea i Sevilla osigurali mjesta u osmini finala Lige prvaka
Chelsea je zahvaljujući golu Oliviera Girouda u sudijskon nadoknadi slavio u gostima kod Rennesa s 2:1, dok je identičnim rezultatom završen i susret između Krasnodara i Seville.
24.11.2020. u 20:52
get url
text

Već u 4. minuti veliki priliku gosti su imali preko Time Wernera, ali je njemački napadač promašio ono što je teže promašiti negoli pospremiti u mrežu protivnika. Bio je neometan na petercu, no loptu je poslao preko gola. Sigurno da će se ovaj promašaj naći u konkurenciji najveći ove sezone.

Chelsea je do prednosti stigao u 22. minuti pogotkom Calluma Hudsona Odoija, kojem je asistirao Mason Mount. Upravo je Mount imao imao dobru priliku u 30. minuti, ali je slabo šutirao, pa je Alfred Gomis odbranio njegov udarac.

Minimalnom prednošću Plavaca okončano je prvo poluvrijeme, a već na startu drugog dijela Werneru je poništen pogodak zbog nedozvoljene pozicije.

Drugo poluvrijeme oskudjevalo je prilikama. Najbolje šanse imali su Sehrou Guirassy i Gerzino Nyamsi pred golom Chelseaja, no rezultat se nije mijenjao sve do 85. minute, kada je Guirassy zatresao mrežu kluba sa Stamford Bridgea.

Ipak to nije bio konačan rezultat. U sudijskoj nadoknadi Werner je promašio novi zicer za goste, no Olivier Giroud je sjajno glavom loptu pospremio u mrežu domaćina.

Drugi susret grupe E između Krasnodara i Seville okončan je identičnim rezultatom (1:2), a pa će se španski tim pridružiti engleskom sastavu među 16 najboljih timova Evrope.

Andaližani su do pobjede stigli golom Munira El Haddadija u sudijskoj nadoknadi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.