Čuvar mreže se povjerio prijateljima da ne želi da bude dio Orlova dok je Piksi selektor jer smatra da ga šef stručnog štaba omalovažava.

- Dmitrović već neko vrijeme smatra da u reprezentaciji nema tretman kakav zaslužuje i to mu smeta. Od dana kad se prvi put pojavilo ime Vladana Kovačevića, šuškalo se da će Dmitrović biti precrtan. Onda su počeli da stižu pozivi reprezentativcima za utakmice sa Litvanijom i Crnom Gorom, čak je i Dmitrovićev saigrač iz Sevilje Nemanja Gudelj dobio poziv, ali ne i golman "berbera". Na kraju je iz medija u petak saznao da je na spisku i tek poslije toga su sa njim kontaktirali iz FSS, ali on je baš bijesan. Prva reakcija mu je bila da neće da igra za reprezentaciju dok je Piksi selektor. Neki prijatelji su ga ubjeđivali da promijeni stav, da se odazove, ali vidjet ćemo šta će biti njegova konačna odluka - objašnjava za Informer sagovornik blizak igraču.

Zanimljivo je da je Dmitrović bio prva Piksijeva opcija na golu Srbije, međutim ta "ljubav" pukla je poslije samo dvije utakmice, nakon Irske (3:2) i Portugala (2:2) na "Marakani" na startu kvalifikacija za prošli Mundijal. Golman Seville napravio je u 94. minutu utakmice sa Portugalom veliki kiks, koji je mogao skupo da košta Orlove. Istrčao je bez ikakve potrebe na centaršut na Cristiana Ronalda, a jedan od najboljih fudbalera svijeta je prvi došao do lopte i poslao je u gol Srbije. 

Zamijenio ga je Rajković, koji je bio standardni čuvar mreže do ljeta 2022. godine, kada je jedinica na golu Srbije postao Milinković-Savić.