open-navfaktor-logo
search
Šamar u Tampereu
Golman Finske i dalje provocira: Zamolite Joona da izvadi Džeku iz džepa
Finski stoperi Paulus Arajuuri i Joona Toivio potpuno su neutralizovali Dijamanta
09.06.2019. u 11:33
get url
text

Fudbalska A reprezentacija BiH poražena je na gostovanju kod Finske i tako je napravila veliki korak unazad kada je u pitanju borba za plasman na EURO 2020.

Zmajevi su bili bezidejni i uspavani, bez prevelike želje za igrom, što su disciplinovani Finci znalački iskoristili i sa dva gola Pukkija ostvarili važnu pobjedu, koja im je donijela proboj na drugu poziciju na tabeli Grupe J.

U našem taboru podbacili su svi. Od selektora Roberta Prosinečkog do kapitena i najiskusnijeg igrača Edina Džeke.

Finski stoperi Paulus Arajuuri i Joona Toivio potpuno su neutralizovali Dijamanta. Istina, imao je jednu priliku, koju je glavom "zapucao" preko gola.

Prije meča u Tampereu golman domaćih Lukaš Hradecky "bocnuo" je Džeku kazavši kako nije Messi, a i nakon utakmice nastavio je da provocira prvu zvijezdu BiH.

- Naša odbrana je odradila fantastičan posao. Bosanci bi trebali zamoliti Joona (Toivio) da Džeku izvadi iz džepa - rekao je Hradecky.

I Paulus Arajuuri bio je zadovoljan odrađenim poslom, posebno u odbrani protiv Džeke.

- Timski smo odigrali sjajan meč. Ponosan sam na ekipu, jer smo odigrali fantastično protiv teškog protivnika. Dobro smo udvajali Džeku i rivalu nismo omogućili da dođu u opasne pozicije za šut. Uz to, igrali smo veoma ofanzivan fudbal - rekao je Arajuuri.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.