open-navfaktor-logo
search
Kontrolni susret
Golijada u Antaliji: Olimpija u drugom poluvremenu napunila mrežu Željezničara
Fudbaleri Željezničara poraženi su s 6:3 od ljubljanske Olimpije u prijateljskom meču na pripremama u Antaliji, iako su poslije prvih 45 minuta vodili s 2:0.
03.02.2020. u 17:19
get url
text

Željezničar je utakmicu počeo u sastavu: Kjosevski, Stevanović, Kosorić, Jovanović, Pavić, Alispahić, Sadiković, Zajmović, Štilić, Veselinović i Lendrić.

Izabranici Amara Osim do prednosti su stigli u 16. minuti susreta. Novi kapiten Plavih Semir Štilić bio je siguran izvođač najstrožije kazne, a prethodno je jedan od igrača slovenskog tima igrao rukom u svom kaznenom prostoru.


Najtrofejniji bosanskohercegovački klub prednost je udvostručio u finišu prvog poluvremena, tačnije u 43. minuti. Strijelac je ovoga puta bio Ivan Lendrić, a drugom golu Željezničara kumovala je i loša intervencija Kamyja Ntankea. Ipak, svakako treba pohvaliti i upornost povratnika u redove Plavih, koji je na kraju rutinski matirao golmana Olimpije.


Olimpija je puno ozbiljnije ušla u drugo poluvrijeme. U periodu od 52. do 57. Zmajčeki su postigli tri pogotka i u potpunosti preokrenuli rezultat. Na 2:1 je smanji Seslar. 


-


Za 2:2 je pogodio povremeni bh. reprezentativac Luka Menalo, a isti igrač pobrinuo se i za totalni preokret slovenskog sastava.

Prava golijada nastavljena je u 62. minuti susreta. Štilić je prvo izborio, a potom i realizovao penal za 3:3.

Ipak, s još tri pogotka do kraja susreta, Olimpija je u ovoj itekako zanimljivoj utakmici na kraju slavila sa 6:3. 

Prvo je Ante Vukušić pogodio za 4:2 u 62. minuti. Pet minuta kasnije Menalo je kompletirao hat-trick, da bi Valenčič u 88. postavio konačnih 6:3. Vrijedi naputemnuti da je za slovenski sastav igrao je i nekadašnji fudbaler Plavih Tomislav Tomić.

{$galerijaFotografija}

IMG_4026.JPG
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.