open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Golijada na Pecari završena bez pobjednika, Zrinjski za četiri minute slomio Borac
Ukupno deset golova viđeno je na posljednja dva meča šestog kola PLBiH, Široki i Žečjezničar su podijelili bodove na Pecari, dok je Zrinjski s uvjerljivih 4:0 savladao Borca
24.08.2019. u 21:51
get url
text

Ukupno deset golova viđeno je na posljednja dva meča šestog kola PLBiH, Široki i Željezničar (3:3)su podijelili bodove na Pecari, dok je Zrinjski s uvjerljivih 4:0 savladao Borca

Utakmica na Pecari nije kako treba ni počela, a domaći su već stigli do prednosti. Igrala se 65. sekunda utakmice kada je Ivan Enin pogodio mrežu gostujućeg tima, koji je do šestog kola bio lider premijerligaškog karavana.

Prednost domaćeg nije trajala ni punih pet minuta. Izjedačenje Plavima iz Sarajeva donio je petim ovosezonskim pogotkom kapiten ekipe Sulejman Krpić.

Detalj o kojem će se sigurno pričati desio se u 23. minuti utakmice. Glavni arbitar utakmice Dragan Petrović start Siniše Stevanovića nad Draženom Bagarićem prvo okarakterisao slobodan udarac, a potom promijenio odluku i pokazao na bijelu tačku, i to nakon intervencije asistenta Vladimira Bjelice. Novu prednost domaćem timu donio je Toni Jović nakon što je bio siguran izvođač najstrožije kazne.

{$galerijaFotografija}

Odličnu kontru, poslije gubitka lopte Alispahića, izveli su fudbaleri domaćeg tima u 32. minuti, a odlično ju je završio nekadašnji igrač Plavih Josip Kvesić. Dobar centaršut s desne strane lijevi bek Širokobriježana udarcem glavom pretvorio je u 3:1, a Filip Erić nije imao ni najmanje šansi da odbrani ovaj šut.

U završnici prvog poluvremena Željezničar je imao veliku priliku preko Krpića, koji je bio posve sam u kaznenom prostoru Širokog, ali je slabo šutirao poslije dobrog ubačaja Stevanovića.

Amar Osim je u drugom poluvremenu napravio određene kadrovske rokade, a da je napravio prave poteze ispostavit će se u nastavku utakmice.

Prvo je u 63. minuti rezervista Mladen Veselinović lijepim udarcem sa 17-18 metara smanjio rezultat na 3:2, da bi 11 minuta kasnije Ermin Zec, koji je također ušao u drugom poluvremenu, pogodio za izjenačenje na 3:3.

Zec je tek iz drugog pokušaja matirao mladog Zlomislića, dok je U-21 reprezentativac nekoliko trenutaka skoro nevjerovatnom reakcijom skinuo zicer Krpiću.

Do kraja su Plavi pokušali napraviti pritisak kako bi došli do totalno preokreta, no to se nije desilo pa su se oba tima morala zadovoljiti podjelom bodova, što je, s obzirom na prikazano, možda i najrealniji rezultat.

U drugom susretu, koji je počeo u isto vrijeme kada i duel na Pecari, Zrinjski je s 4:0 savladao banjalučki Borac. Pobjednik je riješen u rasponu od 48. do 51. minute kada su vicepravaci Bosne i Hercegovine tri puta su matirali Mladena Lučića.

Prvo je Ivan Ledrić pogodio u 48. minuti, a nepunih 60 sekundi kasnije i njegov imenjak Čurjurić, da bi Damir Šovšić u 51. minuti odlučio pobjednika poslije asistencije Pere Stojkića. Konačnih 4:0 postavio je Govedarica u sudijskoj nadoknadi utakmice.

{$galerijaFotografija}

NK Široki Brijeg - FK Željezničar 3:3 24.8.2019.
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.