open-navfaktor-logo
search
PLBiH
Golijada na Otoci, životna forma Tatara: Sarajevo opet na vrhu tabele
Fudbaleri Sarajeva upisali su petu ovosezonsku pobjedu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i ponovo se vratili na vrh tabele.
16.09.2020. u 18:22
get url
text

Bordo tim je u malom sarajevskom derbiju na Otoci pobijedio Olimpik sa 3:1.

U zaostaloj utakmici četvrtog kola bh. elite briljirao je Benjamin Tatar. On je Bordo tim doveo do prednosti golom u 21. minuti. Tatar, koji igra u životnoj formi, upisao se u strijelce poslije nesvakidašnje asistencije golmana Sarajeva Elvisa Džafića. Čuvar mreže gostiju poslao je dugu loptu, Tatar krenuo sa svoje polovine, izašao sam pred Hadžića i lijevom nogom zakucao loptu u mrežu.

Pored gola Tatara, na izuzetno lošem travnjaku Otoke do 62. minute nije viđen veliki broj izglednih šansi. Napadač Sarajeva je pogodio vanjski dio mreže.

Kada se činilo da će ova utakmica biti brzo zaboravljena, uslijedila je prava golijada.

{$galerijaFotografija}

Prvo je Tatar u 81. minuti poslao još jednu loptu iza leđa Hadžića i uduplao prednost Sarajeva. Tataru je ovo bio šesti gol u sezoni i sada je prvi strijelac Premijer lige.

Četiri minute kasnije Olimpik se vratio u život. Prekidi su rak rana bh. prvaka, a Ahmed Hasanović je smanjio deficit glavom nakon kornera.

Sve nade Olimpiku da može do boda ugasio je rezervista Anel Hebibović u 86. minuti nakon kontranapada i asistencije Harisa Handžića.

Sarajevo u nedjelju gostuje kod Slobode na Tušnju, a Olimpik će na megdan Radniku.

Bordo tim je lider na tabeli sa 17 bodova, sa dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Željezničar, ali i utakmicom više.

Olimpik - Sarajevo
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.