open-navfaktor-logo
search
Osmina finala Kupa BiH
Golijada na Grbavici: Tuzla City se revanširao Želji za prvenstveni poraz
Fudbaleri Tuzla Cityja sedmi su tim koji je izborio plasman u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su u pravoj golijadi na Grbavici s 4:2 savladali Željezničar.
27.10.2021. u 18:21
get url
text

Startu susreta na stadionu Grbavica između Željezničara i Tuzla Cityja prethodila je minuta šutnje zbog tragedije u kojoj je u Brčkom nastradalo sedam osoba, a zbog koje je danas u FBiH proglašen dan žalosti.

VEZANI TEKST - Ivaylo Petev u društvu Mamića prati meč Željezničar - Tuzla City

Utakmica je odlično počela za goste. Igrao se peti minuti kada je Petar Mišić žestoko šutirao, a odbijenu loptu, nakon što je pogodila prečku, u gol pospremio Adnan Džafić.

Samo dvije minute kasnije bilo je 0:2. Ubačaj Damira Mehidića s lijeve strane u mrežu Vedada Muftića posremio je Mišić.

U desetoj minuti moglo je biti 0:3, ali je mladi golman Željezničar izašao kao pobjednik u situaciji jedan na jedan sa Belminom Mešinovićem.

Mirzad Mehanović je u 13. minuti imao dobru šansu za goste, ali je šutirao pored gola.

Za nekoliko dobrih prilika koje su promašili izabranici Husrefa Musemića kažnjeni su u 19. minuti. Nakon ispucavanja Muftića Petar Bojo je izbjegao ofsajd zamku, dobro iskontrolisao loptu, a potom rutinski matirao Bakira Brajlovića uza 1:2.

Veliku šansu za izjednačenje Željo je imao u 25. minuti, ali je Luka Juričić loše šutirao sa ivice peterca, da bi dvije minute poslije gostujući golman osujetio pokušaj Mate Crnčevića.

Poslije udarca Nedima Mekića u 29. minuti mreža se zatresla, ali sa vanjske strane.

{$galerijaFotografija}

Deset minuta prije kraja prvog dijela gosti su ponovo stekli dva gola prednosti. Muftić je slabo reagovao poslije šuta Džafića, a "odbitak" je Mehanović pretvorio u 1:3.

Za grešku kod trećeg gola Tuzla Cityja golman Željezničara se iskupi u 38. minuti kada brani šut Džafića, koji se našao sam pred golom domaćina.

VEZANI TEKST - Visoka pobjeda Veleža, Borac bolji od Leotara

Koliko je bio zadovoljan igrom svojih izabranika najbolje govori podataka da je već na startu drugog poluvremena Tomislav Ivković napravio četiri izmjene. Vištica, Hajdarević, Zec i Gasal zamijenili su Juričića, Malića, Mekića i Subašića.

Poslije sedam minuta igre u nastavku Tuzlaci su poveli s 1:4. Akteri su bili isti kao i kod drugog kola gostiju, Mehidić je bio asistent, Mišić egzekutor, a sama akcija je bila skoro pa identična kao kod pogotka za 0:2.

Golijada na Grbavici nastavila se u 55. minuti kada je Bojo poslije asistencije Ermina Zeca manjio na 2:4.

Isti igrači kombinovali su i u 62. minuti, no veliku priliku koju mu je odličnim proigravanjem kreirao Zec Bojo nije uspio pretvoriti u 3:4.

Do kraja vrijedi spomenuti i šansu Ajdina Nukića iz 77. minute susreta, no peti pogodak gostiju osujetila je fantastična intervencija Vedada Muftića na golu Plavih, pa je meč okončan pobjedom gostiju 4:2, koji su se tako Želji revanširali za nedavni prvenstveni poraz.

FK Željezničar - FK Tuzla city, 27.10.2021.
1 od 20
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.