open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Gol Juranovića Zrinjskom dovoljan za trijumf na Policama, Plemići neporaženi dočekuju gradski derbi
Fudbaleri Zrinjskog upisali su četvrtu ovosezonsku pobjedu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine nakon što su u osmom kolu trijumfovali s 1:0 u gostima kod Leotara.
11.09.2021. u 18:21
get url
text

Plemići su od prve minute susreta krenuli ofanzivno ka golu trebinjskog sastava, a odličnu priliku imali su u šestoj minut. Bilbija je odlično ostavio loptu za Juranovića koji je žestoko šutirao, no prečka je spasila Leotar.

Juranović je nešto kasnije (19. minuta) pokušao petom matirati Perišića, ali nije uspio.

Uslijedio je i pokušaj Bilbije iz 21. minute, no ovoga puta je golman Trebinjaca uspio ukrotiti njegov šut.

Ipak, u 27. minuti domaći čuvar mreže bio je nemoćan. Bekić je izveo korner, a nakon gužve u kaznenom prostoru Leotara lopta je stigla do Juranovića koji je šutirao sa nekih 17-18 metara i pogodio za 0:1. Golman Trebinjaca Perišić je bio na ovoj lopti, ali je ona cijelim obimom prešla gol-liniju, što je pokazao i linijski sudija.

Milović je u 34. minuti dobro šutirao, ali je Kukić uspio odbraniti uz ne baš najsigurniju intervenciju.

Iz drugog dijela vrijedi izdvojiti priliku koju je u 55. minuti imao Bilbija poslije dobrog centaršut Bekića.

No za ovaj promašaj kapitn gostiju iskupio se u samom finišu utakmice kada je skoro na samoj gol-liniji zaustavio loptu koja bi sasvim sigurno završila u mreži Kukića, no ostalo je 0:1.

Zrinjski tako neporažen u narednom kolu dočekuje gradskog rivala Veleža, dok će Leotar poslije petog ovosezonskog poraza u devetom kolu gostovati na Koševu kod Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.