open-navfaktor-logo
search
Bundesliga
Gol i asistencija: Hertha zahvaljujući Ibiševiću odnijela bod s Allianz Arene
Bavarci su u odbranu šampionske titule krenuli remijem (2:2) na Allianz Areni protiv berlinske Herthe
16.08.2019. u 22:33
get url
text

Premijerna utakmica 57. sezone njemačke Bundeslige završena je bez pobjednika, ali je meč između Bayerna i Herthe ponudio zanimljiv fudbal i četiri gola.

Aktuelni prvaci Njemačke poveli su golom Roberta Lewandowskog u 24. minuti. Poljak je prethodno oduzeo loptu na polovini svog tima, a potom se u kotri našao na pravom mjestu u petercu gostiju poslije ubacivanja Sergea Gnabryja. Iskusni napadač tako je postao prvi fudbaler koji je pet sezona uzastopno pogađao mrežu protivnika u prvom kolu.

Prednost Bayerna trajala je svega 12 minuta, a anulirao ju je Vedad Ibišević. Nekadašnji fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine pogodio je poslije asistencije Lukebakija. Kapiten Herthe je više sretno nego spretno pogodio mrežu Bayerna, nakon što ga je lopta pogodila poslije udarca Lukebakija i promijenila smjer, te završila iza leđa Manuela Neuera.

Samo tri minuta kasnije Marko Grujić je zaledio veliku većinu od 75.000 navijača na Allianz Areni kada je pogodio za totalni preokret Stare dame iz Berlina, a asistirao mu je bivši Zmaj.

S minimalnom prednošću tim iz njemačke prijestolnice otišao je na poluvrijeme, da bi u 60. minuti Lewandowski bio siguran s bijele tačke za, ispostavit će se, konačnih 2:2.

Vedad Ibišević je igrao je do 63. minute kada ga je zamijenio Alexander Esswein, a uprkos tome Vedator će sasvim sigurno konkurisati za mjesto u idealnom timu 1. kola Bundeslige.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.