open-navfaktor-logo
search
Stigao u Mađarsku
Gojakov prvi intervju u novom klubu: Sretan sam što sam tu, želim osvojiti prvenstvo
Bh. reprezentativac Amer Gojak danas je prešao u redove mađarskog Ferencvaroša.
31.08.2022. u 20:57
get url
text

Gojak je napustio redove zagrebačkog Dinama nakon sedam godina, a u mađarskom klubu će povećati bh. koloniju, s obzirom na to da dres Ferencvaroša od ranije nose Eldar Ćivić, Adnan Kovačević, Stjepan Lončar, Muhamed Bešić.

Bh. reprezentativac se od Dinama oprostio emotivno na zvaničnim stranicama, ni maksimirski klub nije štedio lijepih riječi o Zmaju, no već popodne Gojak je dao svoj prvi intervju za stranice novoga kluba.

Gojak je na početku pojasnio zašto se odlučio za Ferencvaroš.

- Dobar klub, dobar grad, dobri navijači. Sve je odlično. Sretan sam što sam tu. Sretan sam zbog svega, pričao sam sa sportskim direktorom i trenerom i nakon toga sam se odlučio priključiti klubu. Nadam se da ćemo imati dobre rezultate - kaže Gojak i dodaje kako je razgovarao s bh. kolonijom koja nosi dres mađarskog prvaka:

- Da. Razgovarao sam s Čivićem, Kovačevićem, Bešićem i Lončarem. Svi su mi rekli da je sve ondje dobro, možeš tamo napraviti dobre rezultate, tako da - evo me - rekao je bh. reprezentativac.

Opisao je ukratko i svoj stil igre i očekivanja:

- Imam dobru tehniku, dobar dribling. Mogu puno trčati, imam dobar mentalitet, uvijek želim pobijediti, za klub, za sebe. Želimo osvojiti prvenstvo i imati što bolje rezultate u Evropskoj ligi - zaključio je Gojak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.