open-navfaktor-logo
search
Zmaj iz Dinama
Gojak nije mogao na teren: Teško mi, znoj me oblijeva, najradije bih skočio i otrčao tamo...
Ne znam da li je bilo teže mojim saigračima na terenu, navijačima ili meni pred televizorom, kazao je Gojak
20.11.2019. u 20:59
get url
text

Amer Gojak, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, nakon dugo vremena reprezentativnu pauzu proveo je u Maksimiru.

Oporavlja se od povrede i hvata zalet za sadržajnu završnicu polusezone. Rekli bismo, oporavlja se u pravi tren, jer u Milanu protiv Atalante neće biti Nikole More zbog isključenja sa Šahtarom, Gojak je, sigurno, legitimna alternativa.

- Ne znam da li je teže bilo mojim saigračima na terenu, navijačima ili meni pred televizorom. Žao mi je rezultata, ali ako smo uzeli ove utakmice do kraja kvalifikacija kao pripremu za ono što nas čeka na proljeće u Ligi nacija gdje imamo lijepu priliku plasirati se na EURO, onda moramo izvući pouke i pripremiti se - kazao je Gojak za Sportske novosti.

Prije toga nije mogao pomoći ni saigračima u Dinamu protiv Šahtara i Rijeke, sigurno mu ni tada nije bilo lako?

- Da, isti je osjećaj kao i s reprezentacijom. Teško mi, znoj me oblijeva, najradije bih skočio i otrčao tamo, ali opet… To je cijena odrastanja, sazrijevanja i profesionalizma. Iako sam karakterno takav da bih istrčao na Maksimir i bez jedne noge ako treba, treba znati prikočiti - kazao je Gojak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.