Sjećanja

Godišnjica masakra na mezarju u Boljakovom Potoku

Objavljeno: 28.09.2019. u 19:38

Za vrijeme dženaze Fatimi Jusić na pomenuto groblje s agresorskih položaja ispaljene su granate od kojih je jedna pala među okupljenje građane

Delegacija Kantona Sarajevo, koju su predvodili dopredsjedavajuća Skupstine Smiljana Viteškić i ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Malik Garibija danas je položila cvijeće na mjesto masakra, koji se desio prije 27 godina na mjesnom mezarju u Boljakovom Potoku.

Ministar Garibija je istakao kako se uvijek treba prisjećati stradalih sugrađana, ali se sjetiti i saosjećati sa svim onima koji pate u Jemenu, Siriji i drugim mjestima gdje stradaju civili.

Za vrijeme dženaze Fatimi Jusić na pomenuto groblje s agresorskih položaja ispaljene su granate od kojih je jedna pala među okupljenje građane. Od njenog rasprskavajućeg dejstva ubijeni su: Asim Cvrk, Meho Čakarić, Alija Čaušević, Imšir Kerla, Mustafa Karajčić, Ibrahim Šehović, Ramo Veljan te dvije N.N. muške osobe.

Cvijeće su položile porodice ubijenih, te delegacije Općine Novi Grad i Unije civilnih žrtava KS, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije