open-navfaktor-logo
search
Položeno cvijeće
Godišnjica formiranja 101. motorizovane brigade Prvog korpusa Armije RBiH: Dali sebe za domovinu
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić položio je večeras cvijeće na spomen-obilježje ispred Općine Novi Grad Sarajevo povodom obilježavanja 29. godišnjice formiranja 101. motorizovane brigade Prvog korpusa Armije Republike BiH.
19.12.2022. u 18:24
get url
text
Željko Komšić na obilježavanju godišnjice formiranja 101. motorizovane brigade Prvog korpusa Armije RBiH

Komšić, koji je bio pripadnik Armije RBiH i nositelj je najvišeg ratnog priznanja "Zlatni ljiljan", kazao je večeras da će se uvijek sjećati onih koji su svoj život, dijelove tijela i zdravlje dali za domovinu u najtežim njenim trenucima tokom agresije na BiH od 1992. do 1995. godine.

- Bilo bi nemoralno zaboraviti sve one koji su učestvovali u ratu, a to bi trebalo ostaviti i za buduće generacije jer je ljudski da se sjećaju tih ljudi i znaju koliku je žrtvu trebalo podnijeti u ratu da se odbrani BiH - istaknuo je Komšić.

Naglasio je da je ta borba bila veličanstvena jer su pripadnici Armije, ali i MUP-a Republike BiH počeli ni od čega i u ratnim dejstvima formirali su organiziranu oružanu silu Armiju BiH koja je bila spremna da izvrši najkompliciranije borbene operacije.

- Rat ostavlja trajne posljedice na sve nas koji smo to prošli. To će ostaviti trag od kojeg niko i da hoće ne može pobjeći, ali sam ponosan na sve to iako je bilo teško i krvavo, ponosan sam na taj period života i da se čovjek nađe u istoj situaciji ponovo bih isto postupio - zaključio je Komšić.

Nakon što su delegacije položile cvijeće na spomen-obilježje organiziran je program obilježavanja godišnjice u Multimedijalnom centru Općine Novi Grad Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.