open-navfaktor-logo
search
Serie A
Godine mu ništa ne mogu: Ibrahimović s dva gola odlučio gradski derbi
Fudbaleri Milana upisali su i četvrtu vezanu pobjedu na startu nove sezone Serie A, no sigurno da im je večerašnji trijumf od 2:1 nad gradskim rivalom Interom najslađi.
17.10.2020. u 20:04
get url
text

Susret nije najbolje počeo za Milan jer je Zlatan Ibrahimović u 12. minuti promašio penal koji je izborio on nakon što ga je faulirao Aleksandar Kolarov.

VEZANI TEKST - Neuništivi Zlatan: Pobijedio koronavirus, promašio penal, pa zabio dva gola Interu

Ipak, fortuna je bila na strani iskusnog švedskog napadača pa se lopta poslije odbrane Samira Handanovića odbila Ibrahimoviću koja pogađa za vodstvo Rossonera.

Tri minute kasnije Zlatan je rutinski pogodio mrežu svog bivšeg kluba poslije lijepog centaršuta Rafaela Leaa.

Prednost nominalnih gostiju u 226. zvaničnom susretu gradskih rivala smanjio je Romelu Lukaku u 29. minuti.

Rezultat se u nastavku meča nije mijenjao, iako je prilika bilo.

Jednu od najbolji za Milan imao j fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić. Naš veznjak je priliku dobio u 62. minuti, a tačno deset minuta kasnije iz dobre šanse je neprecizno šutirao.

Kazna za njegov tim mogla je stići dvije minute kasnije. Glavni sudija meča Maurizio Mariani pokazao je na bijelu tačku, no pregledom VAR-a ustanovljena je ofsajd pozicija u kojoj je nalazio Lukaku.

U sudijskoj nadoknadi belgijski napadač imao je još dvije prilike, no rezultat se nije promijenio, pa su Krunić i saigrači prekinuli seriju od četiri vezane pobjede Intera.

Serie A, 4. kolo:
Napoli - Atalanta 4:1
Inter - Milan
Sampdoria - Lazio

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.